Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Steensgaard: Pionererne på Sydfyn

Steensgaard 16

Fynsk, økologisk, lufttørret skinke af fritgående grise? Fennikelsalami fra Svanninge Bakker? Det lyder som et fynsk eventyr, men det er ganske vist: I det bølgede landskab i Millinge på Fyn er der sket en stille revolution. Det unge par Henning og Ann Wiesinger har overtaget Steensgaard og forvandlet det traditionsrige gods med tilhørende landbrug til en nyskabende niche for kvalitet.

Læs mere
0 Kommentarer

Spaghetti Martelli: Sandwich med Pancetta, Bresaola eller Hvidløgssalami

MartelliLoneGiorgioBlog

Lone og Giorgio har i over 20 år stået bag disken i deres lille fine delikatessebutik Spaghetti Martelli nær Trianglen på Østerbro, drevet af kærligheden til hinanden og til det italienske køkken. Det er her, du finder den eksklusive pasta, de lækre sandwich og de gode antipasti.

Læs mere
0 Kommentarer

Op på mærkerne. Kender du BOB og BGB?

 PDO-Logo        PGI-Logo       TSG-Logo

 
BOB og BGB er såkaldte oprindelsesbetegnelser, som formelt har eksisteret i EU-regi siden 1992 (men som flere lande kørte med allerede før den tid), og som især sydeuropæerne bruger flittigt til at markere, at deres fødevarer er knyttet til et bestemt område. Tænk f.eks. bare på skinkerne fra Parma, San Daniele og Bayonne eller aceto balsamico fra Modena. Men hvad sker der egentlig i Danmark? I 20 år har vi stået i stampe med kun tre produkter, der er beskyttet af EU's mærkning, men efterhånden sker der lidt...

Læs mere
0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories, part 6

Piggy 3

Som eventuelle læsere af denne blog måske har opdaget, er jeg barnligt begejstret for gris-accessories. Og så er det jo godt, at jeg har udsendte spejdere rundt om i verden, der sender nyheder hjem. Som nu denne fine gris fra 1959, fundet på et marked i Spoleto i Umbrien. Er han ikke den rette til at ønske jer en glædelig jul?

0 Kommentarer

Fabio Simoncini fra Cibi & Vini: Pancetta med svampe, porrer & persille

FabioBlog

Det er svært ikke at holde af Fabio Simonicini, den lille toscaner med det viltre hår, de store armbevægelser og høje kvalitetskrav. Han kan sammenlignes lidt med de bedste vine, han selv brænder for: Ægte krop og sjæl. Varme og fylde. Historie og personlighed. Et naturprodukt, der lever sit eget liv og følger sin egen vej.

Læs mere
0 Kommentarer

Martín Berasategui: Jeg er lykkelig, når jeg står i køkkenet

MB blog 2

"For at formidle glæde i en ret, er du nødt til selv at være lykkelig. Jeg ser mig selv som formidleren af et lykkeligt øjeblik". Ordene kommer fra Martín Berasategui, den spanske køkkenchef med den trestjernede Michelinrestaurant, der bærer hans navn. Han har netop besøgt København, hvor han blev hyldet som en stjerne på Hotel-og Restaurantskolen. Men der er ikke den mindste stjernenykke at spore hos ham selv. Selvom han har været 40 år i branchen, går han til faget med samme entusiasme og ydmyghed, som da han startede som 15-årig i køkkenet på familiens lille spisested.

Læs mere
0 Kommentarer

Thomas Venøbo fra restaurant FIAT: Ribollita med grøntsager og Salsiccia Napoli Piccante

FiatThomasBlog

"Det er min barndomsdrøm, der er gået i opfyldelse", siger Thomas Venøbo, der er køkkenchef på restaurant FIAT, smilende: "Jeg har altid drømt om at ende på en italiensk restaurant, lige siden jeg sad hjemme i Jylland og så madprogrammer i tv. Jeg har faktisk altid været fan af tv om mad, allerede fra dengang i 1990'erne, da Nikolaj Kirk var med i "Det Muntre Køkken" sammen med Paulo Guimaraes og grisen Grøffe. Jeg elskede også Jamie Olivers madprogrammer!"

Læs mere
0 Kommentarer

Neil Cameron fra Café Victor: Panna cotta med pistacienødder, honeycomb tuille & marinerede figner

NeilForanFacadenBlog

Vi møder køkkenchef Neil Cameron en af de efterårsdage, hvor regnen pludselig begynder at vælte ned, og det eneste rigtige er at søge indendørs og lade dagen gå, mens storbylivet passerer udenfor. Der er mange gæster på Café Victor, der har det på samme måde, og tjenerne er i hopla.

Læs mere
0 Kommentarer

Paw Bøgh Christensen fra Le Sommelier: Bitre salater med foie gras-terrine, andeconfit og abrikoser

PawBlog

"Vi er brumbassen, der ikke burde kunne flyve men som gør det alligevel," smiler Paw Bøgh Christensen, der er køkkenchef på Le Sommelier i Kastrup Lufthavn. Han fortsætter: "Kunststykket er at lave god mad, der passer til omgivelserne. Min fornemmeste opgave er at koge Francis Cardenaus ideer ned til den virkelighed, vi har herude, for vi vil gerne lave den bedste lufthavnsmad i landet".

Læs mere
0 Kommentarer

Peter Mikkelsen fra Rambla: Håndskårne skiver af Iberico Bellota

PeterBlog

"Skinke, brød og et godt glas vin – hvem behøver så sovs og kartofler?" udbryder Peter Mikkelsen fra restaurant Rambla og griner, før han tilføjer: "I Italien og Spanien har de fandeme forstået, hvordan man gør det. Jeg elsker det bare!"

Læs mere
0 Kommentarer

Amandus Ost & Delikatesser: Blommetrifli & Tiramisù

AmandusBlog

”Kvalitet er noget, man hurtigt kan vænne sig til!” smiler Laila, der sammen med sin mand Poul-Åge står bag butikken Amandus Ost & Delikatesser i Charlottenlund. Parret, der er uddannet kok og tjener, og som tidligere har haft deres egen restaurant på Sydsjælland, overtog for ti år siden den lyse og svale butik, hvor man finder alt fra hjemmelavet gazpacho til tapenader og lækre lune retter, et kæmpe udvalg af specialoste, knasende snacks og udsøgt chokolade.

Læs mere
0 Kommentarer

Brian Mark Hansen: Stegt pighvar med grillet tomat, oliven og skum på brændte citroner og salvie

BrianSøllerødKroBlog

"Jeg vil gerne stå for et lettere, innovativt og impulsivt køkken, der tør mere, og som er udfordrende for gæsterne", siger Brian Mark Hansen, der i to år har været køkkenchef på Søllerød Kro.

Læs mere
0 Kommentarer

Thomas Veber fra Delish & toast med Mangalica, bøffelmozzarella & trøffelcreme

DelishThomasBlog

"Den her toast er en kæmpe succes, folk er helt vilde med den!" siger Thomas Veber, da han præsenterer sin udgave af klassikeren. Men Thomas' version gør enhvert minde om cowboytoast på obskure steder til skamme: Her taler vi om hjemmebagt toast med Mangalica-skinke, trøffelcreme og bøffelmælksmozzarella. "Det er røvlækkert!" tilføjer han.

Læs mere
0 Kommentarer

Anders Holstein fra Granola & salat med bøffelmozzarella & Mangalica

AndersGranolaBlog

"Jeg elsker den her Mangalica-skinke, den kommer vi aldrig til at tage af menukortet!" udbryder køkkenchef Anders Holstein fra Café Granola begejstret.

Læs mere
0 Kommentarer

David Wilken fra Studie Street Grill & salat med grillet guanciale og ærter

SSGDavid

Det er vist ikke helt skudt ved siden af at kalde David Wilken en god dreng med sunde interesser: Fodbold og mad. Efter mange år som fodboldtræner for børn i FCK, har han nu valgt at koncentrere sig om jobbet som køkkenchef på restaurant Studie Street Grill i Ørestaden.

Læs mere
2 Kommentarer

Jesper Remo fra vinbaren Nebbiolo & hans yndlingsost Rocchetta

Remo Blog 1

"Det her sted er 100 % italiensk og vil ikke være andet! "Jesper Remo, der står bag den nyåbnede italienske vinbar Nebbiolo i Store Strandstræde, er helt klar i mælet. Han slår ud med armene, er solbrændt og i god form. De syv år, han har boet i Italien, har tydeligvis påvirket hans stil, der er afslappet og alligevel gennemtænkt.

Læs mere
1 Kommentar

Tore Gustafsson fra Paté Paté & hans favoritter...

Tore - blog

Tore Gustafsson passer utrolig godt til Paté Paté. Han betegner selv restauranten som et rustikt, charmerende sted med god stemning, og han udstråler selv de samme kvaliteter. Ikke så mange dikkedarer her!

Læs mere
0 Kommentarer

Mads Schouw fra Bar Central & pighvar med smeltet Comté og østershatte

Mads  Co - blog

"Jeg synes, at Comtéen er lækker og fast og kommer godt til udtryk i varme retter, hvor den har en cremet og feminin karakter", siger Mads Schouw og smiler.
Ikke umiddelbart en udtalelse, man forventer af en ung knægt, men Mads er heller ikke som så mange af sine jævnaldrende. Han har allerede ti års erfaring fra restaurantbranchen, hvor han startede som 12-årig med forskellige opvaskertjanser. Han gik i kokkelære da han var 16. Nu er han køkkenchef i en alder af blot 23 år.

Læs mere
0 Kommentarer

Nicolaj Køster fra restaurant no. 2 & lardo fra cinta senese-grisen

Nicolaj---blog

Restaurant No. 2 ligger ikke lige på alfarvej. Med det blotte øje ligger restauranten nærmest lidt skjult af det markante moderne kontobyggeri på havnefronten, lige når man har passeret københavnske Knippelsbro og er nået over på Christianshavnersiden. Men det er faktisk med til at gøre beliggenheden endnu mere imponerende og eksklusiv:
De kæmpe glaspartier lader lyset strømme ind, udsigten er overvældende og den velbesøgte, overdækkede terrasse ud til kanalen åbner op og byder storbystemningen indenfor. Restaurant no. 2 er lillesøster til Michelinrestauranten AOC, men har allerede en vis pondus og kan sagtens stå på egne ben.

Læs mere
0 Kommentarer

Kris, Bæst & de syditalienske ansjoser

4434 Kris - blog

Her i hjertet af Nørrebro befinder man sig pludselig i Italien. Ikke akkompagneret af klicheen Eros Ramazotti og rødternede duge, men derimod omgivet af ægte, håndlavet italiensk charcuteri og selvproducerede friske oste som ricotta, mascarpone og mozzarella. Det ligger ikke lige for, men det giver alligevel utrolig god mening.

Læs mere
0 Kommentarer