Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Thomas Veber fra Delish & toast med Mangalica, bøffelmozzarella & trøffelcreme

DelishThomasBlog

"Den her toast er en kæmpe succes, folk er helt vilde med den!" siger Thomas Veber, da han præsenterer sin udgave af klassikeren. Men Thomas' version gør enhvert minde om cowboytoast på obskure steder til skamme: Her taler vi om hjemmebagt toast med Mangalica-skinke, trøffelcreme og bøffelmælksmozzarella. "Det er røvlækkert!" tilføjer han.

Læs mere
0 Kommentarer

Anders Holstein fra Granola & salat med bøffelmozzarella & Mangalica

AndersGranolaBlog

"Jeg elsker den her Mangalica-skinke, den kommer vi aldrig til at tage af menukortet!" udbryder køkkenchef Anders Holstein fra Café Granola begejstret.

Læs mere
0 Kommentarer

David Wilken fra Studie Street Grill & salat med grillet guanciale og ærter

SSGDavid

Det er vist ikke helt skudt ved siden af at kalde David Wilken en god dreng med sunde interesser: Fodbold og mad. Efter mange år som fodboldtræner for børn i FCK, har han nu valgt at koncentrere sig om jobbet som køkkenchef på restaurant Studie Street Grill i Ørestaden.

Læs mere
2 Kommentarer

Jesper Remo fra vinbaren Nebbiolo & hans yndlingsost Rocchetta

Remo Blog 1

"Det her sted er 100 % italiensk og vil ikke være andet! "Jesper Remo, der står bag den nyåbnede italienske vinbar Nebbiolo i Store Strandstræde, er helt klar i mælet. Han slår ud med armene, er solbrændt og i god form. De syv år, han har boet i Italien, har tydeligvis påvirket hans stil, der er afslappet og alligevel gennemtænkt.

Læs mere
1 Kommentar

Tore Gustafsson fra Paté Paté & hans favoritter...

Tore - blog

Tore Gustafsson passer utrolig godt til Paté Paté. Han betegner selv restauranten som et rustikt, charmerende sted med god stemning, og han udstråler selv de samme kvaliteter. Ikke så mange dikkedarer her!

Læs mere
0 Kommentarer

Mads Schouw fra Bar Central & pighvar med smeltet Comté og østershatte

Mads  Co - blog

"Jeg synes, at Comtéen er lækker og fast og kommer godt til udtryk i varme retter, hvor den har en cremet og feminin karakter", siger Mads Schouw og smiler.
Ikke umiddelbart en udtalelse, man forventer af en ung knægt, men Mads er heller ikke som så mange af sine jævnaldrende. Han har allerede ti års erfaring fra restaurantbranchen, hvor han startede som 12-årig med forskellige opvaskertjanser. Han gik i kokkelære da han var 16. Nu er han køkkenchef i en alder af blot 23 år.

Læs mere
0 Kommentarer

Nicolaj Køster fra restaurant no. 2 & lardo fra cinta senese-grisen

Nicolaj---blog

Restaurant No. 2 ligger ikke lige på alfarvej. Med det blotte øje ligger restauranten nærmest lidt skjult af det markante moderne kontobyggeri på havnefronten, lige når man har passeret københavnske Knippelsbro og er nået over på Christianshavnersiden. Men det er faktisk med til at gøre beliggenheden endnu mere imponerende og eksklusiv:
De kæmpe glaspartier lader lyset strømme ind, udsigten er overvældende og den velbesøgte, overdækkede terrasse ud til kanalen åbner op og byder storbystemningen indenfor. Restaurant no. 2 er lillesøster til Michelinrestauranten AOC, men har allerede en vis pondus og kan sagtens stå på egne ben.

Læs mere
0 Kommentarer

Kris, Bæst & de syditalienske ansjoser

4434 Kris - blog

Her i hjertet af Nørrebro befinder man sig pludselig i Italien. Ikke akkompagneret af klicheen Eros Ramazotti og rødternede duge, men derimod omgivet af ægte, håndlavet italiensk charcuteri og selvproducerede friske oste som ricotta, mascarpone og mozzarella. Det ligger ikke lige for, men det giver alligevel utrolig god mening.

Læs mere
0 Kommentarer

Torsten Vildgaard & Iberico bellota

4319-Torsten-Blog

Torsten Vildgaard står bag komfuret omgivet af sit personale. Det er en af de første sommerdage, og lyset strømmer ind fra vandet og himlen, der mødes og omgiver Michelinrestauranten Studio i Københavns havn.

Læs mere
0 Kommentarer

Vild med valnødder?

Valnødder 2

Måske tænker du ikke umiddelbart over forskellen på valnødder. Har du nogensinde spekuleret på, om de har navne?
Om de er forskellige? Hvor de kommer fra?

Læs mere
0 Kommentarer

Basserne fra Bayonne

Bayonne1

Inden Bayonne-skinken blev beskyttet, var der mange andre slags skinke i varierende kvalitet, der bar samme navn. Men i 1998 blev Bayonne-skinke IGP-mærket (Indication Géographique Protegée). Det garanterer den franske oprindelse i Bayonne-området og sikrer de regionale traditioner, der anvendes ved modningen. Og i dag kan man altså være sikker på både oprindelsen og kvaliteten, når man køber en IGP-mærket Bayonne-skinke.

Læs mere
0 Kommentarer

Mallorca er også ekstra jomfru olivenolie...

verderol 2

Vil gerne indrømme, at jeg ikke tidligere har tænkt så meget over ekstra jomfru olivenolie fra Mallorca.
Men forleden kom der nogle producenter til København i forbindelse med CIOOA's olivenoliemesse, og det vakte min nysgerrighed: Hvad kan de, hvem er de?

Læs mere
0 Kommentarer

Nyt om italiensk geografi...

ArborioBlog

Det er ikke fordi jeg vil hænge SuperBest eller deres reklamebureau ud...billedet her skal bare bruges til at understrege, hvor vigtigt det er, at checke fakta, når man skriver om mad (og alt andet for den sags skyld..)...Er der mon nogen af jer, der har hørt om den italienske region "Po Valley"?

0 Kommentarer

Ruliano rules!

Ruliano-Blog2

Jeg har tidligere skrevet om Ruliano her på bloggen - parmaskinken, der er blandt verdens bedste. For nylig var Rulianos ejer, Daniele Montali, i Sverige for at give smagsprøver på sin superlækre skinke, der er fantastisk blød og mild i smagen. Daniele selv var også i højt humør...

Læs mere
0 Kommentarer

Tre tips fra tænkerne

PastaBlog

Måltidstænketanken, som Fødevareminister Dan Jørgensen skabte sidste år, og som består af fagfolk fra branchen som f.eks. Adam Price, Per Kølster og Claus Meyer, er nu klar med tre råd, der skal højne madklulturen i Danmark. Er du spændt på, hvad de er kommet frem til?

Læs mere
0 Kommentarer

Tid, Tino & Terraliva

Terraliva-5jpg

Historien om Terraliva er knyttet nært sammen med Tino Cavarra. Han er sød og omgængelig. Nærmest lidt genert. Og så er han en meget rolig, tålmodig og omhyggelig mand. Især de tre sidstnævnte egenskaber har været med til at gøre Terraliva, hans økologiske ekstra jomfru olivenolie, til en så stor succes, at den nu regnes for at være blandt verdens bedste.

Læs mere
0 Kommentarer

Forvm - de vidunderlige vineddiker

Forum3

Albert Roca fra Cellers Avgvstvs Forvm er populær denne martsdag i Malmø, hvor gæster og kunder flokkes om ham for at smage hans ikoniske vineddiker og vine, som C & E Gastro-Import importerer til Skandinavien (vinene fås dog kun på det svenske marked). Han er smilende og imødekommende og udstråler en enorm ro. Han hviler i sig selv og de produkter, der er en del af hans families historie og derved ham selv. Trods sine kun 35 år, har han masser af erfaring, for han er født ind i familiefirmaet, der nærmest ved en tilfældighed blev grundlagt i 1983 af hans far.

Læs mere
0 Kommentarer

Charme, selvtillid & Cecina

Nieto-2

Første gang, jeg møder José Luis fra Cecinas Nieto slår det mig, at jeg helt havde glemt, hvor charmerende spanske mænd egentlig kan være. Det er marts, det er koldt, det er København, han har en marineblå frakke på og et gråt cashmere-halstørklæde solidt viklet om halsen. Håret er bølget og smilet er stort. Vi står på Hovedbanen og skal afsted til Malmø, hvor han skal deltage i et arrangement for C & E Gastro-Import, som importerer og videresælger hans charcuteri, Cecina de León, i Skandinavien.

Læs mere
0 Kommentarer

Alejandro, el chorizero...

Alejandro7blog

En oldefar, der lavede chorizo i hånden. Fritgående grise. Spansk familietradition. Og en masse drengebørn ved navn Alejandro. Det er ingredienserne i historien om Embutidos Alejandro.

Læs mere
0 Kommentarer

Cati - den kvindelige cortador

Cati5blog

Man skal altid have respekt for kvinder i gastronomien - der er jo få af dem i den meget mandsdominerede verden.
Og kvinder, der kan håndtere en skarp kniv, bør man være ekstra respektfuld overfor! En af dem er spanske Cati Gómez, der er "Maestra Cortadora", altså mester i at skære skinke.

Læs mere
2 Kommentarer