Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Torsten Vildgaard & Iberico bellota

4319-Torsten-Blog

Torsten Vildgaard står bag komfuret omgivet af sit personale. Det er en af de første sommerdage, og lyset strømmer ind fra vandet og himlen, der mødes og omgiver Michelinrestauranten Studio i Københavns havn.

Læs mere
0 Kommentarer

Vild med valnødder?

Valnødder 2

Måske tænker du ikke umiddelbart over forskellen på valnødder. Har du nogensinde spekuleret på, om de har navne?
Om de er forskellige? Hvor de kommer fra?

Læs mere
0 Kommentarer

Basserne fra Bayonne

Bayonne1

Inden Bayonne-skinken blev beskyttet, var der mange andre slags skinke i varierende kvalitet, der bar samme navn. Men i 1998 blev Bayonne-skinke IGP-mærket (Indication Géographique Protegée). Det garanterer den franske oprindelse i Bayonne-området og sikrer de regionale traditioner, der anvendes ved modningen. Og i dag kan man altså være sikker på både oprindelsen og kvaliteten, når man køber en IGP-mærket Bayonne-skinke.

Læs mere
0 Kommentarer

Mallorca er også ekstra jomfru olivenolie...

verderol 2

Vil gerne indrømme, at jeg ikke tidligere har tænkt så meget over ekstra jomfru olivenolie fra Mallorca.
Men forleden kom der nogle producenter til København i forbindelse med CIOOA's olivenoliemesse, og det vakte min nysgerrighed: Hvad kan de, hvem er de?

Læs mere
0 Kommentarer

Nyt om italiensk geografi...

ArborioBlog

Det er ikke fordi jeg vil hænge SuperBest eller deres reklamebureau ud...billedet her skal bare bruges til at understrege, hvor vigtigt det er, at checke fakta, når man skriver om mad (og alt andet for den sags skyld..)...Er der mon nogen af jer, der har hørt om den italienske region "Po Valley"?

0 Kommentarer

Ruliano rules!

Ruliano-Blog2

Jeg har tidligere skrevet om Ruliano her på bloggen - parmaskinken, der er blandt verdens bedste. For nylig var Rulianos ejer, Daniele Montali, i Sverige for at give smagsprøver på sin superlækre skinke, der er fantastisk blød og mild i smagen. Daniele selv var også i højt humør...

Læs mere
0 Kommentarer

Tre tips fra tænkerne

PastaBlog

Måltidstænketanken, som Fødevareminister Dan Jørgensen skabte sidste år, og som består af fagfolk fra branchen som f.eks. Adam Price, Per Kølster og Claus Meyer, er nu klar med tre råd, der skal højne madklulturen i Danmark. Er du spændt på, hvad de er kommet frem til?

Læs mere
0 Kommentarer

Tid, Tino & Terraliva

Terraliva-5jpg

Historien om Terraliva er knyttet nært sammen med Tino Cavarra. Han er sød og omgængelig. Nærmest lidt genert. Og så er han en meget rolig, tålmodig og omhyggelig mand. Især de tre sidstnævnte egenskaber har været med til at gøre Terraliva, hans økologiske ekstra jomfru olivenolie, til en så stor succes, at den nu regnes for at være blandt verdens bedste.

Læs mere
0 Kommentarer

Forvm - de vidunderlige vineddiker

Forum3

Albert Roca fra Cellers Avgvstvs Forvm er populær denne martsdag i Malmø, hvor gæster og kunder flokkes om ham for at smage hans ikoniske vineddiker og vine, som C & E Gastro-Import importerer til Skandinavien (vinene fås dog kun på det svenske marked). Han er smilende og imødekommende og udstråler en enorm ro. Han hviler i sig selv og de produkter, der er en del af hans families historie og derved ham selv. Trods sine kun 35 år, har han masser af erfaring, for han er født ind i familiefirmaet, der nærmest ved en tilfældighed blev grundlagt i 1983 af hans far.

Læs mere
0 Kommentarer

Charme, selvtillid & Cecina

Nieto-2

Første gang, jeg møder José Luis fra Cecinas Nieto slår det mig, at jeg helt havde glemt, hvor charmerende spanske mænd egentlig kan være. Det er marts, det er koldt, det er København, han har en marineblå frakke på og et gråt cashmere-halstørklæde solidt viklet om halsen. Håret er bølget og smilet er stort. Vi står på Hovedbanen og skal afsted til Malmø, hvor han skal deltage i et arrangement for C & E Gastro-Import, som importerer og videresælger hans charcuteri, Cecina de León, i Skandinavien.

Læs mere
0 Kommentarer

Alejandro, el chorizero...

Alejandro7blog

En oldefar, der lavede chorizo i hånden. Fritgående grise. Spansk familietradition. Og en masse drengebørn ved navn Alejandro. Det er ingredienserne i historien om Embutidos Alejandro.

Læs mere
0 Kommentarer

Cati - den kvindelige cortador

Cati5blog

Man skal altid have respekt for kvinder i gastronomien - der er jo få af dem i den meget mandsdominerede verden.
Og kvinder, der kan håndtere en skarp kniv, bør man være ekstra respektfuld overfor! En af dem er spanske Cati Gómez, der er "Maestra Cortadora", altså mester i at skære skinke.

Læs mere
2 Kommentarer

Amandus' rabarbertrifli med mascarpone

Amandus blog

Bloggen her dyrker ellers ikke opskrifter - det lader jeg de mange andre dygtige madbloggere om.
Men vil da alligevel lige dele denne fristende Rabarbertrifli med jer...

Læs mere
0 Kommentarer

Øjj, økologi er for alle...

EU Organic Logo Colour OuterLine rgb

I begyndelsen af 2015 satte COOP priserne permanent ned på økologiske varer. Godt initiativ, der er spændende at følge! For eksempel er prisen på økologiske æbler sat ned med 30 procent, og det har i følge COOPs food-direktør, Jens Visholm (citeret i dagens udgave af Metroxpress), medført en femdobling af salget.

Men bedst som man gik og syntes, at det hele var en win-win situation, kommer kritikere på banen. I følge Lars Esbjerg, der er ekspert i detailhandel og forbrugeradfærd, kan initiativet ende med at udvande det brand, som de økologiske varer har. "Det kan godt være, at økologi på denne måde bliver allemandseje, men til gengæld risikerer man, at økologi mister sin særstatus som det kvalitetsorienterede valg," forklarer han til Foodculture.dk.

Læs mere
0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories, part 5

Landrace3

Det må da være en passende måde at afslutte 2014 på: Med årets sidste grise-accessory! Du har måske set frimærket med den sortbrogede gris (gammel dansk landrace) før. Det er en hyldest til Claus Meyer, der fyldte 50 år i år, og til æbleflæsk og Det Nordiske Køkken. Tre temaer, der egentlig opsummerer året ganske godt....

Læs mere
0 Kommentarer

Har du været i kontakt med grise for nylig?

Praktisk-gris

Var lige et smut på hospitalet forleden. Lægesekretæren tager i mod mig, beder om mit CPR-nummer og kigger derefter alvorligt på mig: "Jeg bliver nødt til at spørge dig", siger hun med en myndig mine, og fortsætter: "Har du været i kontakt med grise for nylig?"

Læs mere
0 Kommentarer

Den rene gris med de sorte fødder

Cinco-PS-1

Pata Negra, Sortfodsskinke, Ibérico Bellota: Fin gris har mange navne. Skinken er et af verdens førende gourmetprodukter, der rangerer på linje med f.eks. østers, kaviar og foie gras. Derfor er den eftertragtet og efterlignet, og mange produkter på markedet forsøger at markedsføre sig som den unikke spanske skinke, så man kan nemt blive snydt. Det forsøger en ny spansk lov at sætte en stopper for, ved at opdele kødet i fire farvekategorier, afhængig af kvaliteten. Læs med her, hvis du vil kende den ægte vare...

Læs mere
0 Kommentarer

Gyldne dråber i smukke flasker

Castillo-2-blog

Castillo de Canena er blandt de mest bemærkelsesværdige producenter af ekstra jomfru olivenolie i Spanien, og deres olier anses for at være blandt de fem bedste spanske på verdensmarkedet. Producenten kommer fra Jaén-provinsen i Andalusien, der er verdens største olivenproducerende område, men som trods sin størrelse først for nylig er begyndt at fokusere på kvalitet...

Læs mere
0 Kommentarer

Alle elsker ost....

Ost---blog

Danskerne er glade for ost. Mejeriforeningen har for nylig undersøgt vores forbrug, vaner og præferencer.
Kan du gætte hvilken ost, der er danskernes favorit?

Læs mere
1 Kommentar

Vild med gris: Grise-accessories, part 4

Grøn-gris-1

Juhu, jeg har fundet en ny grise-accessory! Det er en halskæde med en grøn gris i plexiglas, som jeg her har lukket ud i haven!
I mine tidligere indlæg nedenfor finder du tre andre fine grise-accessories, hvis du som jeg er vild med gris (og nem at begejstre...)

Læs mere
0 Kommentarer