Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Vild med gris: Grise-accessories, part 4

Grøn-gris-1

Juhu, jeg har fundet en ny grise-accessory! Det er en halskæde med en grøn gris i plexiglas, som jeg her har lukket ud i haven!
I mine tidligere indlæg nedenfor finder du tre andre fine grise-accessories, hvis du som jeg er vild med gris (og nem at begejstre...)

Læs mere
0 Kommentarer

Sukkerhysteri er skadeligt!

Sukker---marmelade-1

Der er intet videnskabeligt belæg for at påstå, at børn bliver hyperaktive af sukker. Faktisk hviler det omsiggribende sukkerforbud på et falsk grundlag og er direkte skadeligt, selvom mange forældre, lærere og pædagoger efterlever "Nul Sukker"-politikken i bedste mening. Sådan lyder konklusionen i en superinteressant ny artikel i Weekendavisen...

Læs mere
0 Kommentarer

To mænd ved et bord - tre bevingede ord...

Søren-Gade-og-Dan-Jørgensen

"Vi skal være sammen i køkkenet - ikke på en grillbar!" Sådan lyder opfordringen fra den Socialdemokratiske fødevareminister Dan Jørgensen og (nu eks-)direktøren for Landbrug & Fødevarer, Søren Gade (der jo er Venstre-mand).
De har sat sig til bords sammen og diskuterer slet ikke partipolitik, men MADKULTUR....det er jo fantastisk!
Fødevareministeren har netop nedsat en ny tænketank, der skal komme med nye råd og ideer til hvordan, danskerne kan nyde maden sammen og lave flere spændende retter.

Læs mere
0 Kommentarer

Nutella for nørder

Nutella-forfra

Jeg har tidligere erkendt min hang til Nutella her på bloggen, og jeg har også delt min interesse for gastronomiske accessories med jer. Nu har jeg fundet en ny vidunderlig variant!

Læs mere
0 Kommentarer

Har danskerne ingen smag?

Blog

Jeg var til et interessant seminar i går - såkaldt FødevareAgenda - hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg, hvor talrige repræsentanter fra branchen var samlet. Temaet var madkommunikation.

Der var nogle, der mente, at danskerne mangler madkultur og at vi er en nation af smagsløse og nærige, uvidende individer, der lader os tage til takke med det ringe udbud af ussel mad, der findes i supermarkederne. Er det virkelig sandt?

Læs mere
0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories, part 3

Blog-mindre

Blandt de geniale grise-accessories, jeg har forelsket mig i, hører disse fantastiske små  legetøjsgrise fra det tyske mærke Schleich, som laver mange forskellige slags håndmalede miniatureudgaver af både vilde dyr og bondegårdsdyr...og altså også disse sortbrogede grise.

Modellen er udgået, men efter meget intens research fandt jeg dem hos en privat sælger i Nibe via Den Blå Avis. Hvad gør man ikke for at tilfredsstille sit indre legebarn! Her er grisene bragt ud i naturen (en have i Valby)...

0 Kommentarer

Gris med stil: Grise-accessories, part 2

Pig

Mother of Pearl, der står bag den fine t-shirt med grisen og den røde ballon som ses i mit blogindlæg nedenunder, er også mestrene bag denne sweatshirt, hvor ballonen er smykket med pailletter og grisen har fjer. Kan det blive bedre? Med lidt god vilje (og fantasi) kunne grisen med de dunede fjer godt minde lidt om den ungarnske uldgris Mangalica...

0 Kommentarer

Gris med stil: Grise-accessories, part 1

m1 168711

Når man er en grise-glad blogger, så findes der jo ikke noget bedre end når man falder over nogle geniale grise-accessories. Check for eksempel denne fantastiske t-shirt fra mærket Mother of Pearl: En gris, der flyver i en rød ballon. Og naturligvis ikke hvilken som helst gris: Det MÅ være en Cinta Senese!

Du kender godt Cinta Senese, den fine toscanske gris, ikke?  Ellers kan du læse mere ved at klikke her

 

0 Kommentarer

Restaurantbranchens popbegreber og bullshitvendinger...

Paté

Politiken har lavet en fantastisk 2014-guide/parlør til restaurantbranchens popbegreber og bullshitvendinger. Stærkt underholdende!
Klik her for at læse den

1 Kommentar

“GRIOTTINES”: KIRSEBÆRKYS I KIRSCH

Griottines

A kiss is (not) just a kiss…! Når det gælder kyssene fra kirsebær til vintersæsonens desserter, er deres oprindelse hverken tilfældig eller ligegyldig. De udstenede kirsebær, som alle store dessertkokke sværger til, er franske og hedder Griottines. De fremstilles af firmaet Grandes Distilleries Peureux, som har eksisteret i 150 år, og som er sponsor og leverandør til Bocuse d’Or.

Læs mere
1 Kommentar

De gastroseksuelle kostråd

Smør

Som svar på Fødevareministeriets nye kostråd har Kasper Fogh Hansen udviklet sine egne alternative, gastroseksuelle kostråd på portalen Kommunikationsforum.

Kasper Fogh Hansens begrundelse lyder: "Der er nok ikke det fjerneste galt med de officielle kostråd ud fra et naturvidenskabeligt standpunkt. Men hvis man er villig til at leve lidt kortere, måske tage en større dans med kolesterol, hjertekarsygdomme, sukkersyge og så videre – og over halvfems gider vi altså ikke alle blive – så er her de gastroseksuelle konkurrerende kostråd. Til alle jer, der spiser, fordi det er sjovt..."

Læs mere
0 Kommentarer

Realist, traditionel, bekvem eller idealist?

Pate

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer har lavet en sjov test om forbrugervaner. Find straks ud af, om du som forbruger er realist, traditionel, bekvem eller idealist! Tag testen her

(OBS! Man kan godt blive overrasket. I følge testen har jeg f.eks. samme forbrugsvaner som en velstillet mand på over 60 år uden hjemmeboende børn...!)

0 Kommentarer

Parmaskinken fylder 50 år

Parma-50

Ja, altså - der er jo blevet fremstillet lufttørrede skinker i 2000 år...men i 2013 er det 50 år siden, at konsortiet af parmaskinkeproducenter, Consorzio del Prosciutto di Parma, blev dannet, og at producenterne gik sammen om at følge fælles standarder og krav til fremstillingen af den traditionelle, lufttørrede skinke, der har den femtakkede krone som symbol. 
Da konsortiet blev grundlagt i 1963 var der 23 producenter, der årligt fremstillede i alt cirka 53.000 skinker. I dag er tallet steget til 160 producenter, der står for en produktion af cirka ni millioner skinker om året. Og med en årlig omsætning på omkring 1,5 milliarder euro, har produktionen af parmaskinke udviklet sig til en væsentlig økonomisk faktor. Heldigvis er det dog ikke blevet et industriprodukt - en parmaskinke består stadig kun af griselår, salt, tid og tålmodighed!

0 Kommentarer

Er du gastroseksuel?

Yoghurt Knuthenlund

Lars Dahlager fra Poltiken har tilføjet et nyt begreb til sin underholdende fredagsliste i avisen over positive og negative tendenser: At være Gastroseksuel.
Definitionen lyder: Folk, der er sygeligt optaget af råvarer i sæson, at få en purépresser til ders Kitchenaid og lægge højkontrastbilleder af deres morgenmadsconflakes på Facebook....

Kender du typen?

1 Kommentar

Mere Meaux!

Brie-de-Meaux
Den franske hvidskimmelost brie de Meaux AOC er ingen nyhed - det er en klassiker og blandt Frankrigs mest kendte og elskede oste. Men den fremstilles kun af seks producenter, hvoraf dén fra familien Dongé er blandt de mest værdsatte af gourmeter.

Læs mere
0 Kommentarer

VIDUNDERLIGE VINCOTTO

Vincotto-1

Vincotto er kogt druemost, der oprindeligt blev brugt som krydderi i de syditalienske bønders landkøkken og til at helbrede en spirende forkølelse. I dag udgør Vincotto en spændende ingrediens i det kreative køkken, der også er nået til Barack Obamas middagsbord, og som kan bruges til både and og ananas....

Læs mere
0 Kommentarer

Ruliano: Verdens bedste parmaskinke?

Parmaskinke

Parmaskinkens hjerte hedder Langhirano. Lokalt omtales det som "patria dei maestri prosciuttai" - skinkemestres
land.
Det lyder grandiost, men i virkeligheden er det et bette sted oppe ad nogle snørklede bjergveje, få kilometer fra Parma, og landskabet skiller sig ikke synderligt ud fra så mange andre norditalienske områder. Men her betyder skinker alt. Og luften. Man vælter ud ad bilen og er ubehageligt kvalm og køresyg af hårnålesvingene, så på alle måder er luften det første, man tænker på, når man træder ud. Så ren. Og så er her bare så luftigt. Og roligt. Ingen trafik. Grønt, selvom himlen er grå.

 

Læs mere
0 Kommentarer

Piemonte: Vin, trøfler - og Nutella!

Nutella 5
Bloggeren nusser sit 5 kilos Nutellaglas


Nutella som kvalitetsfødevare? Det er måske lidt langt ude. Men så alligevel: I min verden er Nutella på top 10 over absolutte favoritprodukter. Historien om Nutella går 50 år tilbage, og oprindelsen i Alba i den italienske gastronomi-region Piemonte er ikke tilfældig. Alba er stedet med det fantastiske mikroklima, som også er kendt for bl.a. vin og trøfler. Og sine hasselnødder!

Læs mere
0 Kommentarer

Pimentón: Glød og gusto

Pimentón
Pimentón - den spanske, røgede paprika - er ikke så kendt i Danmark, men er til gengæld en af hovedingredienserne i det spanske køkken. Pimentón giver farve og smag til f.eks. chorizo og lomo, paella og tapas. Den fineste pimentón kommer fra området La Vera i Extremadura-provinsen og bliver stadig fremstillet efter de gamle traditioner, hvor peberfrugterne ryges over ild og vendes ved håndkraft.

Læs mere
0 Kommentarer

Gastronomiske gourmetgrise

Knuthenlund
Nu er det ikke længere nok, at grisekødet er blegt, billigt, rullet, pumpet og flæsket. Nej, grisene skal gerne leve frit, se lidt specielle ud og tilhøre en race med et eksotisk navn som f.eks. Pata Negra, Duroc, Cinta Senese eller Mangalica.
Grise er blevet cool!

Læs mere
0 Kommentarer