Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Amandus' rabarbertrifli med mascarpone

Amandus blog

Bloggen her dyrker ellers ikke opskrifter - det lader jeg de mange andre dygtige madbloggere om.
Men vil da alligevel lige dele denne fristende Rabarbertrifli med jer...

Læs mere
0 Kommentarer

Øjj, økologi er for alle...

EU Organic Logo Colour OuterLine rgb

I begyndelsen af 2015 satte COOP priserne permanent ned på økologiske varer. Godt initiativ, der er spændende at følge! For eksempel er prisen på økologiske æbler sat ned med 30 procent, og det har i følge COOPs food-direktør, Jens Visholm (citeret i dagens udgave af Metroxpress), medført en femdobling af salget.

Men bedst som man gik og syntes, at det hele var en win-win situation, kommer kritikere på banen. I følge Lars Esbjerg, der er ekspert i detailhandel og forbrugeradfærd, kan initiativet ende med at udvande det brand, som de økologiske varer har. "Det kan godt være, at økologi på denne måde bliver allemandseje, men til gengæld risikerer man, at økologi mister sin særstatus som det kvalitetsorienterede valg," forklarer han til Foodculture.dk.

Læs mere
0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories, part 5

Landrace3

Det må da være en passende måde at afslutte 2014 på: Med årets sidste grise-accessory! Du har måske set frimærket med den sortbrogede gris (gammel dansk landrace) før. Det er en hyldest til Claus Meyer, der fyldte 50 år i år, og til æbleflæsk og Det Nordiske Køkken. Tre temaer, der egentlig opsummerer året ganske godt....

Læs mere
0 Kommentarer

Har du været i kontakt med grise for nylig?

Praktisk-gris

Var lige et smut på hospitalet forleden. Lægesekretæren tager i mod mig, beder om mit CPR-nummer og kigger derefter alvorligt på mig: "Jeg bliver nødt til at spørge dig", siger hun med en myndig mine, og fortsætter: "Har du været i kontakt med grise for nylig?"

Læs mere
0 Kommentarer

Den rene gris med de sorte fødder

Cinco-PS-1

Pata Negra, Sortfodsskinke, Ibérico Bellota: Fin gris har mange navne. Skinken er et af verdens førende gourmetprodukter, der rangerer på linje med f.eks. østers, kaviar og foie gras. Derfor er den eftertragtet og efterlignet, og mange produkter på markedet forsøger at markedsføre sig som den unikke spanske skinke, så man kan nemt blive snydt. Det forsøger en ny spansk lov at sætte en stopper for, ved at opdele kødet i fire farvekategorier, afhængig af kvaliteten. Læs med her, hvis du vil kende den ægte vare...

Læs mere
0 Kommentarer

Gyldne dråber i smukke flasker

Castillo-2-blog

Castillo de Canena er blandt de mest bemærkelsesværdige producenter af ekstra jomfru olivenolie i Spanien, og deres olier anses for at være blandt de fem bedste spanske på verdensmarkedet. Producenten kommer fra Jaén-provinsen i Andalusien, der er verdens største olivenproducerende område, men som trods sin størrelse først for nylig er begyndt at fokusere på kvalitet...

Læs mere
0 Kommentarer

Alle elsker ost....

Ost---blog

Danskerne er glade for ost. Mejeriforeningen har for nylig undersøgt vores forbrug, vaner og præferencer.
Kan du gætte hvilken ost, der er danskernes favorit?

Læs mere
1 Kommentar

Vild med gris: Grise-accessories, part 4

Grøn-gris-1

Juhu, jeg har fundet en ny grise-accessory! Det er en halskæde med en grøn gris i plexiglas, som jeg her har lukket ud i haven!
I mine tidligere indlæg nedenfor finder du tre andre fine grise-accessories, hvis du som jeg er vild med gris (og nem at begejstre...)

Læs mere
0 Kommentarer

Sukkerhysteri er skadeligt!

Sukker---marmelade-1

Der er intet videnskabeligt belæg for at påstå, at børn bliver hyperaktive af sukker. Faktisk hviler det omsiggribende sukkerforbud på et falsk grundlag og er direkte skadeligt, selvom mange forældre, lærere og pædagoger efterlever "Nul Sukker"-politikken i bedste mening. Sådan lyder konklusionen i en superinteressant ny artikel i Weekendavisen...

Læs mere
0 Kommentarer

To mænd ved et bord - tre bevingede ord...

Søren-Gade-og-Dan-Jørgensen

"Vi skal være sammen i køkkenet - ikke på en grillbar!" Sådan lyder opfordringen fra den Socialdemokratiske fødevareminister Dan Jørgensen og (nu eks-)direktøren for Landbrug & Fødevarer, Søren Gade (der jo er Venstre-mand).
De har sat sig til bords sammen og diskuterer slet ikke partipolitik, men MADKULTUR....det er jo fantastisk!
Fødevareministeren har netop nedsat en ny tænketank, der skal komme med nye råd og ideer til hvordan, danskerne kan nyde maden sammen og lave flere spændende retter.

Læs mere
0 Kommentarer

Nutella for nørder

Nutella-forfra

Jeg har tidligere erkendt min hang til Nutella her på bloggen, og jeg har også delt min interesse for gastronomiske accessories med jer. Nu har jeg fundet en ny vidunderlig variant!

Læs mere
0 Kommentarer

Har danskerne ingen smag?

Blog

Jeg var til et interessant seminar i går - såkaldt FødevareAgenda - hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg, hvor talrige repræsentanter fra branchen var samlet. Temaet var madkommunikation.

Der var nogle, der mente, at danskerne mangler madkultur og at vi er en nation af smagsløse og nærige, uvidende individer, der lader os tage til takke med det ringe udbud af ussel mad, der findes i supermarkederne. Er det virkelig sandt?

Læs mere
0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories, part 3

Blog-mindre

Blandt de geniale grise-accessories, jeg har forelsket mig i, hører disse fantastiske små  legetøjsgrise fra det tyske mærke Schleich, som laver mange forskellige slags håndmalede miniatureudgaver af både vilde dyr og bondegårdsdyr...og altså også disse sortbrogede grise.

Modellen er udgået, men efter meget intens research fandt jeg dem hos en privat sælger i Nibe via Den Blå Avis. Hvad gør man ikke for at tilfredsstille sit indre legebarn! Her er grisene bragt ud i naturen (en have i Valby)...

0 Kommentarer

Gris med stil: Grise-accessories, part 2

Pig

Mother of Pearl, der står bag den fine t-shirt med grisen og den røde ballon som ses i mit blogindlæg nedenunder, er også mestrene bag denne sweatshirt, hvor ballonen er smykket med pailletter og grisen har fjer. Kan det blive bedre? Med lidt god vilje (og fantasi) kunne grisen med de dunede fjer godt minde lidt om den ungarnske uldgris Mangalica...

0 Kommentarer

Gris med stil: Grise-accessories, part 1

m1 168711

Når man er en grise-glad blogger, så findes der jo ikke noget bedre end når man falder over nogle geniale grise-accessories. Check for eksempel denne fantastiske t-shirt fra mærket Mother of Pearl: En gris, der flyver i en rød ballon. Og naturligvis ikke hvilken som helst gris: Det MÅ være en Cinta Senese!

Du kender godt Cinta Senese, den fine toscanske gris, ikke?  Ellers kan du læse mere ved at klikke her

 

0 Kommentarer

Restaurantbranchens popbegreber og bullshitvendinger...

Paté

Politiken har lavet en fantastisk 2014-guide/parlør til restaurantbranchens popbegreber og bullshitvendinger. Stærkt underholdende!
Klik her for at læse den

1 Kommentar

“GRIOTTINES”: KIRSEBÆRKYS I KIRSCH

Griottines

A kiss is (not) just a kiss…! Når det gælder kyssene fra kirsebær til vintersæsonens desserter, er deres oprindelse hverken tilfældig eller ligegyldig. De udstenede kirsebær, som alle store dessertkokke sværger til, er franske og hedder Griottines. De fremstilles af firmaet Grandes Distilleries Peureux, som har eksisteret i 150 år, og som er sponsor og leverandør til Bocuse d’Or.

Læs mere
1 Kommentar

De gastroseksuelle kostråd

Smør

Som svar på Fødevareministeriets nye kostråd har Kasper Fogh Hansen udviklet sine egne alternative, gastroseksuelle kostråd på portalen Kommunikationsforum.

Kasper Fogh Hansens begrundelse lyder: "Der er nok ikke det fjerneste galt med de officielle kostråd ud fra et naturvidenskabeligt standpunkt. Men hvis man er villig til at leve lidt kortere, måske tage en større dans med kolesterol, hjertekarsygdomme, sukkersyge og så videre – og over halvfems gider vi altså ikke alle blive – så er her de gastroseksuelle konkurrerende kostråd. Til alle jer, der spiser, fordi det er sjovt..."

Læs mere
0 Kommentarer

Realist, traditionel, bekvem eller idealist?

Pate

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer har lavet en sjov test om forbrugervaner. Find straks ud af, om du som forbruger er realist, traditionel, bekvem eller idealist! Tag testen her

(OBS! Man kan godt blive overrasket. I følge testen har jeg f.eks. samme forbrugsvaner som en velstillet mand på over 60 år uden hjemmeboende børn...!)

0 Kommentarer

Parmaskinken fylder 50 år

Parma-50

Ja, altså - der er jo blevet fremstillet lufttørrede skinker i 2000 år...men i 2013 er det 50 år siden, at konsortiet af parmaskinkeproducenter, Consorzio del Prosciutto di Parma, blev dannet, og at producenterne gik sammen om at følge fælles standarder og krav til fremstillingen af den traditionelle, lufttørrede skinke, der har den femtakkede krone som symbol. 
Da konsortiet blev grundlagt i 1963 var der 23 producenter, der årligt fremstillede i alt cirka 53.000 skinker. I dag er tallet steget til 160 producenter, der står for en produktion af cirka ni millioner skinker om året. Og med en årlig omsætning på omkring 1,5 milliarder euro, har produktionen af parmaskinke udviklet sig til en væsentlig økonomisk faktor. Heldigvis er det dog ikke blevet et industriprodukt - en parmaskinke består stadig kun af griselår, salt, tid og tålmodighed!

0 Kommentarer