Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Skrevet af i Opskrifter & interviews
  • Font størrelse: COM_EASYBLOG_FONT_LARGER COM_EASYBLOG_FONT_SMALLER
  • 0 Kommentarer

Dennis Gustafsson fra Bouchon i Malmø: "Mit sted skal være godt og enkelt!"

Dennis blog

"Det hele er en del af vores tankegang, ikke kun maden. Maden er en del af helheden," forklarer Dennis Gustafsson, der i maj 2015 sammen med sin makker John Visser slog dørene op for deres eget lille univers, den franskinspirerede bistro Bouchon i Malmø.

Dennis Gustafsson har tilbragt flere år i London på restauranter som Racine og St. John og også arbejdet på f.eks. Paté Paté i Danmark, men at åbne sin egen restaurant er noget helt andet: "Det er dejligt at have sit eget sted og selv sætte sit præg på det. Vores filosofi er, at det skal være en fransk bistro, ligesom de gode restauranter, man f.eks. finder i Lyon. Vi forsøger virkelig at undgå klicheen om en typisk fransk restaurant. Maden er en blanding af klassikere, og hvad jeg selv finder på, med inspiration fra hele verden."

Fra koncertsal til køkken
Den 36-årige Dennis har lagt en talentfuld karriere som pianist bag sig; han valgte i stedet at bruge sine hænder i køkkenet, fremfor på tangenterne. Han har to masters i musik, men efterhånden blev de otte timer bag pianoet hver dag for meget, og da han havde arbejdet på restaurant siden han var 17 år, lå det naturligt for ham at fortsætte i den branche. "Man har ikke noget socialt liv, når man sidder og øver så mange timer hver dag", fortæller han og uddyber: "Jeg synes, det er sjovere og mere socialt at lave mad, og det er stadig kreativt. Jeg har en ambition om, at mit eget sted skal være godt og enkelt – lige som musik."

Lille sted, stor kvalitetssans
Og i dag er der mange, der synes, at hans nye projekt spiller. Dennis og John brugte lang tid på at lede efter de helt egnede lokaler i Malmø, for de ville finde et mindre, personligt sted, og ikke bare åbne en anonym restaurant på Lilla Torg. Han havde heller ikke ambitioner om fine dining. Det skulle bare være et lille sted med høj kvalitet. Det lykkedes: Nu er Bouchon blevet en destination, for den ligger ikke i et område, hvor man tilfældigt lige kommer forbi. Folk hører andre tale om stedet, de booker på forhånd og stamgæsterne kommer igen og igen. Og restauranten holder kun lukket om tirsdagen. "Det er et godt tidspunkt at holde lukket på, for alle andre restauranter holder jo lukket søndag og mandag. Derfor er der også mange kokke, der kommer her og spiser, når de selv har fri", griner Dennis.

Selskab, mad og atmosfære
Til Dennis Gustafssons vision om en god restaurant hører de kvalitetsråvarer, som han har købt hos Gastro-Import i flere år, også tidligere, da han var køkkenchef på en anden restaurant i Malmø: "Det er gode produkter, top of the line, Gastro har mange gode sager i forskellige prisklasser, f.eks. oste og olivenolier," smiler han, før han går i køkkenet og fremtryller en soufflé af Comté, der akkompagneres af et par skiver Ventrèche. Retten er enkel og klassik og symbolet på Dennis' kunnen i køkkenet, som han afslutningsvis selv sætter ord på: "Det handler ikke om, hvad du gør, men hvordan du gør det. Det er selskabet, maden og atmosfæren, der skal drive stedet. Ikke blomster, guld eller vandfald!"

Dennis ret blog

Soufflé af Comté, serveret med et par skiver Ventrèche

0

Kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at indsende en kommenter

Skriv en kommentar

Gæst Fredag, 21 Juli 2017