Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Amy’s Bar & Winehouse: ”Nogle gange bliver man det, folk vælger”

Amys Blog

"Vi vil ikke nørde med vin. På vores kort har vi opdelt vinene efter stemning, frem for druer og lande. Det er meget nede på jorden. Vi vil hellere være et værtshus. Men vinen definerer aldersgruppen, så der kommer en voksen stemning, og vores gæster kommer for at hygge sig, mange smutter lige forbi efter arbejde, det er så uformelt og dejligt at arbejde med!" lyder det fra Nikolaj Elbrønd, der i 2016 åbnede Amy’s Bar & Winehouse i Odense sammen med sin kæreste Gry.

Parret Nikolaj Elbrønd og Gry Clausen har været kærester længe og har også mange års erfaring fra restaurationsmiljøet. Nikolaj har stået bag forskellige diskoteker, både i Odense, Helsingør og Esbjerg, og Gry har bl.a. arbejdet otte år som restaurantchef på Mammas Pizzeria, som ligger et stenkast derfra. Det var slet ikke meningen, at Nikolaj ville åbne noget nyt, men da han i sommeren 2016 så, at lokalerne på det lille torv ved Café Skt. Gertrud - som tidligere rummede byens Benettonbutik - stod ledige, røg han med egne ord "i fælden igen".

Kåret til Odenses bedste gå-ud-sted
”Vi har en tredje partner med, men det var egentlig meningen, at det her skulle være en mand-og kone-butik, vi troede at vi skulle have en hyggelig vinbar, hvor Gry og jeg selv gik og serverede, men det blev lidt større! Nu er vi kåret til byens bedste gå-ud--sted, har 16 ansatte, og vi har åbent til kl. 03 i weekenderne...Nogle gange bliver man dét, folk vælger!" lyder det fra Nikolaj, der fortsætter: ”Vi troede egentlig, at vi skulle væk fra de sene åbningstider, som jeg kender fra diskoteksbranchen, da vi åbnede baren - men man lukker jo heller ikke bare døren!"

Inspireret af de sydeuropæiske vinbarer
Gry er selvlært i branchen, men Nikolaj er uddannet indenfor økonomi, så det var aldrig meningen, at han skulle ind i restaurations – og diskoteksverden. "Men jeg synes bare, det er sjovt!” smiler han, og tilføjer: ”Når Gry og jeg er på ferie, går vi ind på 20 restauranter. Vi taler ALTID om restauranter! ”
Inspirationen fra barer i Sydeuropa fornemmer man også på indretningen af Amy’s, som parret selv har stået for, bl.a. det imponerende loft, som lader tankerne flyve til de klassiske, stemningsfulde vin – og tapasbarer i Barcelona. "Det har faktisk været en sjov opgave, at stedet slet ikke skal være moderne og stilrent", lyder det fra Nikolaj.

Ikke alle lurer navnet
Og navnet Amy’s Bar & Winehouse? Det fandt Gry på. Det er næsten oplagt. Men: "Du vil blive overrasket over, hvor mange der ikke lurer det! ” lyder det med glimt i øjet fra Nikolaj.
Om aftenen sidder folk tit udenfor eller står og nyder et glas og hinandens selskab ved de store vintønder, og stemningen er nærmest sydlandsk på det lille torv, der også rummer andre af Odenses gå-ud-steder. "For få år siden ville vi grine, hvis nogen sagde, at Odense kunne udvikle sig sådan. Det havde ingen forestillet sig for bare to år siden, men niveaet er højere nu, og så får folk lyst til at gå mere ud.”

De små tapas kan købes hos Mammas
Med til den gode, uformelle stemning hører også de små hapsere til vinen. ”Det fungerer vildt godt. Det er bare lækre ting, der ikke kan gå galt. Mange gæster vil f.eks. gerne købe trøffelpølsen, når de smager den. Derfor har vi valgt, at de ting, vi serverer som tapas til vinen, er noget, som man kan købe hos Mammas Specialiteter, så vi opnår en synergi,” lyder det fra Nikolaj. Og det giver god mening, når nu Gry har været hos Mammas i en årrække, og Nikolaj tidligere har været økonomisk partner med Morten Hald Madsen, der ejer Mammas Pizzeria og Mammas butik med specialiteter. Sådan er det i Odense: Ting og folk er ofte forgrenede på kryds og tværs. Og sådan opstår mange af byens gode historier og steder.

 Amys Mad blog

Tapasbræt fra Amy's Winehouse & Bar i Odense:

Parmaskinke, fennikelsalami fra Toscana, franske grignotons med parmesan, trøffelsalami fra Piemonte

 

Fotos taget af Benita Marcussen.
Klik her for at læse mere om Amy's Bar & Winehouse

Rosas Tapas: Find essensen og respekter råvarerne!
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 21. november 2017