Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

David Wilken fra Studie Street Grill & salat med grillet guanciale og ærter

SSGDavid

Det er vist ikke helt skudt ved siden af at kalde David Wilken en god dreng med sunde interesser: Fodbold og mad. Efter mange år som fodboldtræner for børn i FCK, har han nu valgt at koncentrere sig om jobbet som køkkenchef på restaurant Studie Street Grill i Ørestaden.

Her er lyst, nordisk og højt til loftet på restauranten, der åbnede i marts 2015 og ligger lige overfor IT-Universitetet og Tietgen-kollegiet i Ørestaden. Stedet matcher David meget godt, han er ung, solbrændt, smilende og imødekommende. Han har kun været udlært i få måneder fra kantinen i Lundbecks Valby-hovedsæde, men virker helt rolig ved udsigten til nu at skulle stå med ansvaret som køkkenchef for en hel restaurant. Et job, som han overtager fra september 2015, men som han allerede har taget forskud på.

David Wilken er allerede i gang med at føre sin vision ud i livet: At få endnu flere gæster til at besøge restauranten endnu oftere. Han håber, at beboerne i nærheden vil smutte forbi og nyde en enkelt ret og et glas vin, og med tiden gøre det til deres stamsted. På menukortet er der lagt op til, at man kan smage lidt af hvert: Der er en masse små retter i forretstørrelse, som er lækre og hyggelige at dele, så man kan blande og smage. Og så er der jo stenovnspizzaen. David kan noget særligt med brød, og de tricks har han, som han selv siger, "lært af en god bager, der var på Lundbeck".

Det er også fra hans tid i kantinen på Lundbeck, at han kender Gastro-Import: "Faktisk kender jeg hele jeres sortiment", smiler han: "Oste, charcuteri...det er super produkter...og det er også de råvarer, vi bruger til vores pizzaer – de gode oste, salsiccia'er og pølser..."

Retten, som David præsenterer, har et ærtetema, der er bygget i flere lag: Der er ærteskud, sugarsnaps og Mangetout-ærter med grillet guanciale fra den økologiske, toscanske Cinta Senese-gris. Som han selv siger: "Ærterne er sprøde og søde. Guanciale giver den fede, dybe, salte smag. Og mælkesmørret binder det hele sammen".

Det er vist ikke sidste gang, vi hører om David Wilken.

SSGret

Klik her for at læse mere om griseracen Cinta Senese, som denne guanciale kommer fra

Anders Holstein fra Granola & salat med bøffelmozz...
Jesper Remo fra vinbaren Nebbiolo & hans yndlingso...
 

Kommentarer 2

Gæst - Lisa Damm - tirsdag, 8. september 2015 18:21

Hvor er det flot af sådan en ung mand. Virkelig inspirerende

Hvor er det flot af sådan en ung mand. Virkelig inspirerende
Gæst - Karin søtofte - søndag, 1. november 2015 22:42

Ja han er flot af sådan en ung mand.

Ja han er flot af sådan en ung mand.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 21. november 2017