Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Egils Deli: Den nye stjerne på Bryggen

Egil blog 1
”Hvor kommer alle de her mennesker fra? Og hvordan kan de spise så mange ostesandwich?”, spurgte Julie Stokholm sig selv, da hun åbnede Egils Deli på Islands Brygge. Men når man træder ind i hendes lille delikatessebutik, giver svaret sig selv, for man kan hurtigt blive fristet af de bugnende ostediske, fyldte hylder og rækken af skinker.

Egils Deli åbnede i juni måned, midt i den lunefulde danske sommer, og er hurtigt faldet i smag hos både de lokale beboere og de mange gæster, der kommer til Bryggen for at bade eller høre musik. ”Jeg bor selv her på Islands Brygge, og jeg synes, der manglede en anden slags take-away end traditionel pizza,” fortæller Julie Stokholm. Sammen med halvt italienske Anthony i køkkenet og franske Sebastien bag disken, eksperimenterer teamet med alt fra nybagt kage til hjemmelavede færdigretter og velduftende brød, og de foreslår gerne nye typer af fyld på deres pizzaslices: Det kan f.eks. være Iberico chorizo som erstatning for almindelig peperoni, eller skiver af Vesterhavsost, lammepølse, sortfodsskinke, Merguez-pølse eller lardo, som er krydret, italiensk svinefedt.

Kreativ og aktiv
Selvom Julie Stokholm kun er 39 år, har hun mange års erfaring i branchen. Hun er oprindelig uddannet tjener og har i 13 år drevet den spanskinspirerede tapasrestaurant El Tapeo i indre København, som hun stadig kører sideløbende med Egils Deli. Men at have travlt og gang i mange projekter er ikke uvant for hende. Samtidig med at tage sig af sin lille søn og styre El Tapeo, gennemførte Julie også en bachelor som møbeldesigner fra Danmarks Designskole, fordi hun hverken havde lyst til at sælge sin restaurant eller opgive sin studieplads. Og hendes kreative talenter skinner også igennem i den lille butik, hvor hun har stået for hele indretningen, bl.a. med hylder, som hun selv har lavet. De unikke skærebrætter fra den lokale træ-håndværker Seistrup og den kæmpestore paellapande i loftet, som man kan leje, er også med til at skabe den rette stemning i lokalet.

Arven efter Mauro
Bygningen, hvor butikken ligger, hedder Egilshus, og har inspireret til navnet Egils Deli. Lokalerne husede tidligere den italienske bager Il Pane di Mauro, som også er en af Julies personlige venner, men som nu er flyttet tilbage til Italien. ”Vi har stadig hele bageriet fra Mauro, og nu skal vi finde ud af, hvordan vi skal bruge det – måske skal vi gøre mere ud af bagerdelen, så vi ikke kun bager brød her til butikken og til El Tapeo”, lyder det fra Julie. Så peger hun på butiksruden: ”Stjernen i vores logo var den samme, som Mauro havde. Det er vores tribute til ham for at markere, at vi ikke har glemt ham og at vi har meget at takke ham for”, smiler hun.

Egil blog 2

Både hurtige måltider og ordentlige oste
Vi sidder på puder i de store vinduer, hvor en plastik-parmesanost i naturtro størrelse fungerer som bord, og kigger ud på Bryggens morgenliv, der passerer forbi: ”Folk er virkelig nysgerrige, og vi synes det er fedt med den lokale stemning. Vi samarbejder også med vores genbo på hjørnet, Flemming Toft fra Toft Vine – der er jo god synergi mellem drikkevarer og delikatesser. Og vi sætter pris på at have tid til at få en snak med kunderne om, hvad de kan lide, og inspirere dem til at prøve noget nyt. Vi har haft held til at tiltrække både de kunder, der kommer efter et hurtigt måltid eller en tapasboks til at tage med ned til vandet, og dem, der gerne vil havde et ordentligt stykke ost”, fortæller Julie Stokholm og tilføjer: ”Vi har mange ideer for fremtiden. Vi vil gerne det hele! Det hele er stadig i proces. Men det vigtigste er, at det hele er enkelt og lækkert!”

Egils mad blog
Eksempel på det enkle og lækre: Chorizo, Italia-salami, Selles sur Cher og Serrano-skinke

Køkkenchef Martin Appel: Vi må gerne bruge vores f...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 19. september 2017