Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Isabell Seger fra restauranterne Fridas og Bonasera i Helsingborg: «Jeg elsker det her!»

Bella Blog

"Jeg elsker mit liv. Jeg elsker det her!" Når ordene kommer fra Isabell Seger, er man ikke i tvivl om oprigtigheden. Hun rummer en energi og umiddelbarhed, der har ført hende godt på vej: I en alder af blot 30 år ejer hun tre velansete madsteder i Helsingborg: Fridas, Bonasera og den nyåbnede Trattoria Bonasera.

Vi fotograferer hende i de turkise stole af velour, som er en del af Bonaseras lækre interiør. Hun er egentlig ikke så vild med at blive fotograferet, maden plejer at tale for sig selv, men så fortæller hun en historie imens: "Fridas hed oprindelig Idas. Det var et traditionsrigt sted, og da jeg overtog det, ville jeg gerne finde et navn, der var tro mod historien, men som samtidig indikerede en fornyelse. Det blev til Fridas, og derfor tror mange, at restauranten er opkaldt efter mig. Så når folk spørger, om jeg hedder Frida, svarer jeg bare "Ja!", griner hun, og sådan kommer hendes umiddelbarhed også til udtryk.

Italiensk inspiration, fokus på råvarer
Nej, Isabell hedder ikke Frida: Hendes kælenavn er derimod Bella. Hun overtog Fridas i 2013, og i 2015 købte hun så restaurant nummer to: Bonasera, der ligger lidt udenfor centrum af Helsingborg.
Fridas ligger helt centralt, og er det hurtige og afslappede sted med flere småretter. Bonasera er derimod den elegante restaurant, hvor man går hen for at nyde et større måltid, gerne efterfulgt af en god grappa og en ægte italiensk kaffe. I lokalet ved siden af, som også er en del af Bonasera, kan du også hente en gourmetpizza. Fælles for stederne er inspirationen fra Italien, fokus på kvalitet og de gode råvarer, der gerne må være nærproducerede.

Folk skal elske min mad
"Det her er virkelig mit liv! Jeg elsker at finde på nye sager, det er en livsstil. Folk skal elske det, du kommer på tallerkenerne. Det er det, der driver mig. Det hele skal være veltillavet, og der skal være en idé bag. Hvis man ikke laver god mad, skal man ikke være her!" Og den opfattelse deles af hendes personale, der med Isabells egne ord er et "bra team", der lige som Isabell er passionerede omkring det, de laver. Hun tilføjer grinende: "Og så har jeg en kæreste, der er god til at gøre, som jeg siger!"
Der går ikke længe, før han kommer forbi. Claes Isaksen er hans navn, og han er også en del af Bonasera, hvor han tager sig af værtsrollen på gulvet. Claes sætter sine egne ord på Isabell: "Hun arbejder med det her 24 timer i døgnet og er altid glad, også når hun er hjemme. Hun er smagssikker, smuk, en fantastisk person og en vidunderlig arbejdskollega. Og lidt genert!" tilføjer han, og begge udbryder så: "Men vi har ikke særlig mange romantiske middage sammen, hvor vi drikker rødvin om fredagen!"

Barndommens aborrer og pandekager
For Isabell er barndommens minder nært knyttet sammen med lange somre på landet hos mormor og morfar, og de mange gange hun bagte pandekager med sin mormor i køkkenet. Eller når hun sammen med sin bror, der også er blevet kok, fiskede aborrer med deres farmor og farfar, og de sammen fileterede fiskene én efter én. Mad har altid betydet meget for hende. Eller rettere: Mad og heste.
Og opbakningen har altid været der hjemmefra: "Da jeg sagde til mine forældre, at jeg ville være kok, svarede de bare: Aboslut!" smiler Isabell, der hurtigt satte sig sit eget mål: Hun ville have sit eget sted. Nu har hun opnået sit mål flere gange. Men det betyder ikke, at der ikke er flere planer i fremtiden:
"Det ruller hele tiden. Jeg elsker mad. Jeg kan gøre alt på mine restauranter! Jeg har flere drømme, jeg fantaserer meget! Livet er et eventyr, som man selv skaber, så vi har faktisk lige åbnet en tredje restaurant – Trattoria Bonasera i shoppingcentret Väla Köpcentrum" griner hun hæst og afslutter: "Måske bliver det næste projekt en spansk hacienda...med Bed & Breakfast...og heste!"


Spæde grønærter med trøffelbouillon, pancetta og kammuslinger

Bonasera Ret blog

C & E Gastro-Import fører flere slags pancetta, klik her for at se de forskellige varianter

Dennis Gustafsson fra Bouchon i Malmø: "Mit sted s...
Anna Borgskog fra Château Forêt: ”Min mand laver k...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 19. september 2017