Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Jesper Remo fra vinbaren Nebbiolo & hans yndlingsost Rocchetta

Remo Blog 1

"Det her sted er 100 % italiensk og vil ikke være andet! "Jesper Remo, der står bag den nyåbnede italienske vinbar Nebbiolo i Store Strandstræde, er helt klar i mælet. Han slår ud med armene, er solbrændt og i god form. De syv år, han har boet i Italien, har tydeligvis påvirket hans stil, der er afslappet og alligevel gennemtænkt.

Jesper Remo bor halvdelen af året i den norditalienske region Piemonte og den anden halvdel i Danmark, og hans passion og respekt for Piemonte og hele Italien er ikke til at tage fejl af. Den er ægte.

Jesper Remo er tidligere professionel fodboldspiller, så det er naturligvis fristende lige at smide et par metaforer ind om Støvleland og om at sætte overliggeren højt, men det er faktisk helt på sin plads at få dem på banen, for han er tydeligvis en person, der stiller høje krav til sig selv og andre. Tingene skal være i orden, de skal være af kvalitet, så man kan stå inde for dem og bedre nyde dem. Det gælder hans beskæftigelse i Italien, hvor han på vegne af købestærke udlændinge står for at finde og renovere gamle huse med omhu og respekt for de lokale traditioner. Og det gælder hans nye, danske vinbarsprojekt, som er opkaldt efter Piemontes hoveddrue Nebbiolo, der ligger krop til de store vine Barolo og Barbaresco.

Konceptet her i det 240 kvadratmeter store, stemningsfulde kælderlokale er enkelt: "Et glas vin koster 75, 100 eller 125 kroner. Vi har ikke noget vinkort. Jeg er hverken sommelier eller vinekspert, men vi har den vin, jeg kan li'. Og med over 100 vine at vælge i mellem, burde der være noget for alle", siger Jesper, og uddyber: "Vi kan lide den personlige kontakt med gæsten, hvor vi sammen finder ud af, hvilken vin, man er til. Alle skal føle sig velkomne og godt tilpas her. Vi tilbereder ingen varm mad, vi har ikke noget køkken. Derimod serverer vi altid gratis små stuzzichini sammen med vinen – det kan f.eks. være lidt skinke, pølse, brød eller ost."

Og det var sådan, at samarbejdet med Gastro-Import startede. Her har han fundet flere specialiteter fra Piemonte, som han ellers kun har smagt i Italien. Blandt andet den friske tremælksost Rocchetta af gede/fåre/komælk, der her serveres med olivenolie, peber, rødløg, porrer og bredbladet persille.

Remo Blog 2

David Wilken fra Studie Street Grill & salat med g...
Tore Gustafsson fra Paté Paté & hans favoritter...
 

Kommentarer 1

Gæst - Vibbe Degn - torsdag, 27. august 2015 17:18

Fra en som har boet midt i vinmarker i mange år, lyder det som den bedst tænkelige koncept, for at skabe den dejlige, afslappede sydlandske stemning, som med en befriende lethed gør os i godt humør. Glæder mig til at kikke ind og snuse..

Fra en som har boet midt i vinmarker i mange år, lyder det som den bedst tænkelige koncept, for at skabe den dejlige, afslappede sydlandske stemning, som med en befriende lethed gør os i godt humør. Glæder mig til at kikke ind og snuse.. ;)
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 19. september 2017