Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Thomas Veber fra Delish & toast med Mangalica, bøffelmozzarella & trøffelcreme

DelishThomasBlog

"Den her toast er en kæmpe succes, folk er helt vilde med den!" siger Thomas Veber, da han præsenterer sin udgave af klassikeren. Men Thomas' version gør enhvert minde om cowboytoast på obskure steder til skamme: Her taler vi om hjemmebagt toast med Mangalica-skinke, trøffelcreme og bøffelmælksmozzarella. "Det er røvlækkert!" tilføjer han.

Vi sidder på Delish på Østerbro, som Thomas Veber overtog for nylig. Han er lidt rastløs og sidder ikke stille længe, men når man snakker med ham, passer alting pludselig utrolig godt sammen: Hans pondus og talrige erfaringer kombineret med kærligheden til råvarerne og beliggenheden af hans deli, der ligger på et hjørne i det rolige og overskudsagtige kvarter bag Østre Farimagsgade. Her er lyst, åbent, grønt og meget lokalt. "Vi har tre skoler, mange kontorer og flere børneinstitutioner tæt på. Folk mødes, det er som en lille landsby, hvor alle kender hinanden", fortæller Thomas.

Thomas Veber ledte efter muligheden for at gå tilbage til basics efter mange år i branchen og en fortid, hvor han har stået bag steder som Viva, VB Square og Aura, en veganerrestaurant og haft sit eget konsulentfirma, der hjalp nye restauranter i gang. "Jeg har også tidligere importeret gelé, skum og pulver til det molekylære køkken, men tingene behøver sgu ikke nødvendigvis være så moderne mere. Det vigtigste er, at det smager godt, og at der er så få ingredienser som muligt, så råvarerne træder mere i karakter", siger han og fortsætter: "Vi har åbent fra kl. 8 til 22, og jeg har altid drømt om at ændre det typiske cafékoncept, så vi kører både økologisk morgenmad, knald på frokosten og tapasstil om aftenen, væk fra den typiske hovedret med sovs og kartofler."

Samarbejdet med Gastro-Import går næsten 20 år tilbage for den 39-årige Thomas, der blev udlært da han var 21, men som nu på en måde er kommet hjem igen: "Her har jeg fundet et sted, hvor jeg kan hænge min hat så længe, jeg har lyst til, og hvor jeg kan udleve drømmen om, at lave alt det mad som jeg selv og mine børn har lyst til at spise!" siger han og tilføjer: "Det er fedt, at jeg kan skabe min egen arbejdsplads og bygge min hobby ind i det. Jeg leger ikke med frimærker eller tæller mønter derhjemme i min fritid. Mit liv drejer sig om mad! " griner han, inden han serverer tallerkenen med ordene: "Så er der toast, mormor!"

DelishToastBlog

Klik her for at læse mere om Mangalica-grisen

Klik her for at se fotos af de bøfler, der donerer deres mælk til vores mozzarella

Brian Mark Hansen: Stegt pighvar med grillet tomat...
Anders Holstein fra Granola & salat med bøffelmozz...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 19. september 2017