Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Tore Gustafsson fra Paté Paté & hans favoritter...

Tore - blog

Tore Gustafsson passer utrolig godt til Paté Paté. Han betegner selv restauranten som et rustikt, charmerende sted med god stemning, og han udstråler selv de samme kvaliteter. Ikke så mange dikkedarer her!

Her på restauranten i Kødbyen er der en åben og imødekommende atmosfære. Roligt omkring frokosttid, men virkelig velbesøgt og travlt på en almindelig aften, hvor der tit ryger 6-700 tallerkener over bordene. Derfor skal serveringerne være enkle og i en god størrelse.

Ofte består retterne af få ting, ligesom de retter, Tore præsenterer her: Risotto med ærter og parmesan og hasselnødder i brunet smør på toppen. Han køber Carnaroli-risene og parmesanen hos Gastro-Import, ligesom han får den røgede paprika, Forvum-vineddiken og olivenolien, som han bruger til sin flanksteak med sommerkål og mojo rojo-salsa, herfra.

Den 49-årige svensker har været 30 år i branchen og arbejdet på restauranter i Stockholm og Malmø, før han blev køkkenchef på Paté Paté i 2011. Tores forhold til Gastro-Import går langt tilbage. Det startede faktisk i Sverige for 20 år siden, da han endnu arbejdede i sin fødeby, Stockholm. Her fandt han en række unikke produkter hos Gastro-Import, blandt andet en del spanske varer, som var svære at opdrive andre steder. Og det ser ud som om, at samarbejdet fortsætter en del tid endnu. Paté Patés lillbror, med navnet Petit Paté, er lige åbnet på Frederiksberg. Samme stil, blot mindre. Tore får tydeligvis ikke mindre at lave, men det passer ham tilsyneladende fint, at festen fortsætter.

Risotto-blog

Risotto med ærter og parmesan og hasselnødder i brunet smør på toppen

Flanksteak- blog

Flanksteak med sommerkål og mojo rojo-salsa

Jesper Remo fra vinbaren Nebbiolo & hans yndlingso...
Mads Schouw fra Bar Central & pighvar med smeltet ...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 21. november 2017