Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Christian Bak: "God mad kræver ordentlige råvarer!"

Christian Bak blog

"Man kan ikke lave mad god mad af elendige råvarer! Hvis man skal lave mad, der er sundt, friskt og lækkert, så kræver det ordentlige råvarer!" lyder det fra køkkenchef Christian Fangholm Bak fra kantinen i Carnegie Investment Bank.
For Christian er det ikke bare tomme ord men en helt klar vision, som han arbejder efter hver dag, og som har indbragt ham Kantineprisen 2016. Hans kantine blev dermed kåret som Danmarks bedste.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Kongerne af Esplanaden

PT 2

Det første, der møder ens øjne, når man træder ind på Bistro Boheme, er den lille hund, der trods sit nuttede udseende troner som en konge foran døren til køkkenet. Det er Bif, Per Thøstesens hund.
Vi er kommet ind i Bif & Thøstesens kongerige og andet hjem, midt på Esplanaden, hvor tunge mørkerøde bagtæpper og lange beigefarvede gardiner af fed velour fra gulv til loft er med til at sætte den dekadente stemning. Der er så mange meter til loftet, at varmekanonerne denne kølige vintereftermiddag kører på fuld tryk for at få opvarmet de flotte gamle lokaler, der stammer fra 1930'erne.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Festival des Fromages 2016 - smagning af europæiske oste

Festival

En af glæderne ved at nyde gode oste er også at kende historien bag. Det er som om, at osten smager ekstra godt, når man møder den lille producent, der kan fortælle om sit mejeri eller sin gård, sit område og om hvordan dyrene lever, mælken behandles og ostene fremstilles. Derfor havde C & E Gastro-Import i efteråret inviteret seks leverandører til København til første udgave af Festival des Fromages, en smagning fuld af håndværksfremstillede oste og lækkert tilbehør.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Dennis Gustafsson fra Bouchon i Malmø: "Mit sted skal være godt og enkelt!"

Dennis blog

"Det hele er en del af vores tankegang, ikke kun maden. Maden er en del af helheden," forklarer Dennis Gustafsson, der i maj 2015 sammen med sin makker John Visser slog dørene op for deres eget lille univers, den franskinspirerede bistro Bouchon i Malmø.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Isabell Seger fra restauranterne Fridas og Bonasera i Helsingborg: «Jeg elsker det her!»

Bella Blog

"Jeg elsker mit liv. Jeg elsker det her!" Når ordene kommer fra Isabell Seger, er man ikke i tvivl om oprigtigheden. Hun rummer en energi og umiddelbarhed, der har ført hende godt på vej: I en alder af blot 30 år ejer hun tre velansete madsteder i Helsingborg: Fridas, Bonasera og den nyåbnede Trattoria Bonasera.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Anna Borgskog fra Château Forêt: ”Min mand laver kaffe, jeg laver mad!”

Anna blog
"Råvarer skal ikke hakkes, males eller blendes, de skal fremhæve sig selv!" erklærer Anna Borgskog, der sammen med sin mand Micael driver den lille hyggelige restaurant Château Forêt i Helsingborg. Om aftenen lyder her franske toner i højtalerne, og køkkenet er også fransk inspireret. Derfor var det naturligt at give restauranten et fransk navn, og det er faktisk en direkte oversættelse af deres efternavn: Château (Borg) Forêt (Skov/Skog).

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Robert Jacobsson fra Bord 13: ”Hellere arbejde på Noma end i Roslags Näsby!”

Robert Blog
"Min lyst til at smage og teste ting og sager stopper aldrig, lige meget om jeg er på ferie på Bahamas, går rundt i Gøteborg eller sidder i Canadas vildnis! Der sker altid noget, jeg får altid inspiration, det er det fede ved at være kok!" lyder det fra Nomas tidligere souschef Robert Jacobsson, der har åbnet sin egen restaurant, Bord 13, i Malmø.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Ambiance à Vindåkra: Malmøs skjulte Michelinrestaurant

Portræt blog

Ambiance à Vindåkra er et sted, man kører efter. På flere måder. Den idylliske restaurant ligger på en gård på landet, udenfor Malmø, og man finder næppe stedet uden bil. Og du finder det slet ikke, hvis du ikke ved, at det ligger her. Men maden og oplevelsen er så god, at selv Michelin-inspektørerne har fundet vej og har tildelt restauranten en stjerne i den velrenommerede guide.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

De karakterfulde kapers fra Syditalien

Kapers blog 3

Har du nogensinde tænkt på, at kapers ikke bare er kapers? De syditalienske kapers fra øerne nær Sicilien har ry for at være verdens bedste.
Og ud over at give et pift til både pizza, pasta og pariserbøffer, så siger legenden, at kapers både kan modvirke depression og højne potensen!

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories part 7: Cinta Senese

Hæklet gris 1

Pludselig fandt jeg ud af, at min nye kollega Elin Handal er meget kreativ og elsker at hækle. Så hvad er mere naturligt end straks at spørge, om hun mon kan hækle mig en lille gris, og allerhelst min yndlingsgris, en Cinta Senese?

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Frederiks Have: Gourmet i gårdhaven

FH Jimmy Blog

Foråret er kommet til Frederiksberg netop den formiddag, hvor vi møder køkkenchef Jimmy Månsson fra restaurant Frederiks Have. Restauranten ligger uforstyrret og stemningsfuldt på en lille sidevej til Smallegade på Frederiksberg, og der er bestilt ekstra idyl af forårssol og fuglekvidder i den lille gårdhave foran.

Læs mere
  2 Kommentarer
2 Kommentarer

Thomas Lyngholt Pedersen fra Kunde & Co: "Jeg er her for at gøre folk glade!"

 Thomas Blog

"Det er fedt at være i et køkken, hvor vi kun er ansat for at gøre folk glade! Vi skal ikke tjene penge til firmaet, vi skal kun tænke på at tilgodese og servicere de hårdtarbejdende og passionerede medarbejdere. Det er virkelig gode forhold at være ansat under," smiler Thomas Lyngholt Pedersen, der er chef i køkkenet hos reklamebureauet Kunde & Co på Østerbro i København.

Læs mere
  1 Kommentar
1 Kommentar

Rasmus Leck Fischer: ”Det er sejt at bo i en by og i et land med så vild en gastronomi!”


RLF blog

"Da jeg boede hjemme hos mine forældre i Humlebæk, var jeg altid den første til at lige at bakse en pastaret sammen, lave en gryderet eller bage en kage til vennerne. Det faldt mig meget naturligt, det lå i familien, for både min mor og mine bedsteforældre er gode til at lave mad. Jeg elskede også at købe rødspætter i Sletten Havn eller spise i sejlklubben på havnen. Jeg gik i lære som kok, da jeg var 19 år, lige efter studentereksamen."
Ordene kommer fra Rasmus Leck Fischer, der i dag er 32 år og en af dansk gastronomis stjerner.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Steensgaard: Pionererne på Sydfyn

Steensgaard 16

Fynsk, økologisk, lufttørret skinke af fritgående grise? Fennikelsalami fra Svanninge Bakker? Det lyder som et fynsk eventyr, men det er ganske vist: I det bølgede landskab i Millinge på Fyn er der sket en stille revolution. Det unge par Henning og Ann Wiesinger har overtaget Steensgaard og forvandlet det traditionsrige gods med tilhørende landbrug til en nyskabende niche for kvalitet.

Læs mere
  1 Kommentar
1 Kommentar

Spaghetti Martelli: Sandwich med Pancetta, Bresaola eller Hvidløgssalami

MartelliLoneGiorgioBlog

Lone og Giorgio har i over 20 år stået bag disken i deres lille fine delikatessebutik Spaghetti Martelli nær Trianglen på Østerbro, drevet af kærligheden til hinanden og til det italienske køkken. Det er her, du finder den eksklusive pasta, de lækre sandwich og de gode antipasti.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Op på mærkerne. Kender du BOB og BGB?

 PDO-Logo        PGI-Logo       TSG-Logo

 
BOB og BGB er såkaldte oprindelsesbetegnelser, som formelt har eksisteret i EU-regi siden 1992 (men som flere lande kørte med allerede før den tid), og som især sydeuropæerne bruger flittigt til at markere, at deres fødevarer er knyttet til et bestemt område. Tænk f.eks. bare på skinkerne fra Parma, San Daniele og Bayonne eller aceto balsamico fra Modena. Men hvad sker der egentlig i Danmark? I 20 år har vi stået i stampe med kun tre produkter, der er beskyttet af EU's mærkning, men efterhånden sker der lidt...

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories, part 6

Piggy 3

Som eventuelle læsere af denne blog måske har opdaget, er jeg barnligt begejstret for gris-accessories. Og så er det jo godt, at jeg har udsendte spejdere rundt om i verden, der sender nyheder hjem. Som nu denne fine gris fra 1959, fundet på et marked i Spoleto i Umbrien. Er han ikke den rette til at ønske jer en glædelig jul?

  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Fabio Simoncini fra Cibi & Vini: Pancetta med svampe, porrer & persille

FabioBlog

Det er svært ikke at holde af Fabio Simonicini, den lille toscaner med det viltre hår, de store armbevægelser og høje kvalitetskrav. Han kan sammenlignes lidt med de bedste vine, han selv brænder for: Ægte krop og sjæl. Varme og fylde. Historie og personlighed. Et naturprodukt, der lever sit eget liv og følger sin egen vej.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Martín Berasategui: Jeg er lykkelig, når jeg står i køkkenet

MB blog 2

"For at formidle glæde i en ret, er du nødt til selv at være lykkelig. Jeg ser mig selv som formidleren af et lykkeligt øjeblik". Ordene kommer fra Martín Berasategui, den spanske køkkenchef med den trestjernede Michelinrestaurant, der bærer hans navn. Han har netop besøgt København, hvor han blev hyldet som en stjerne på Hotel-og Restaurantskolen. Men der er ikke den mindste stjernenykke at spore hos ham selv. Selvom han har været 40 år i branchen, går han til faget med samme entusiasme og ydmyghed, som da han startede som 15-årig i køkkenet på familiens lille spisested.

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer

Paw Bøgh Christensen fra Le Sommelier: Bitre salater med foie gras-terrine, andeconfit og abrikoser

PawBlog

"Vi er brumbassen, der ikke burde kunne flyve men som gør det alligevel," smiler Paw Bøgh Christensen, der er køkkenchef på Le Sommelier i Kastrup Lufthavn. Han fortsætter: "Kunststykket er at lave god mad, der passer til omgivelserne. Min fornemmeste opgave er at koge Francis Cardenaus ideer ned til den virkelighed, vi har herude, for vi vil gerne lave den bedste lufthavnsmad i landet".

Læs mere
  0 Kommentarer
0 Kommentarer