Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5
1 minute reading time (160 words)

Alle elsker ost....

Ost---blog

Danskerne er glade for ost. Mejeriforeningen har for nylig undersøgt vores forbrug, vaner og præferencer.
Kan du gætte hvilken ost, der er danskernes favorit?

Mejeriforeningens undersøgelse viser, at det især er den ældre aldersgruppe mellem 60-74 år, der elsker ost. Hele 59  procent af dem spiser ost dagligt, mens den yngre generation mellem 18-29 år er lidt mere tilbageholdende. Her er det kun 11 procent, der dagligt kaster sig over ostebordet. Desuden foretrækker de ældre at spise osten om morgenen, hvor de yngre foretrækker at nyde den om aftenen, f.eks. gratineret eller i salater. Men generelt er danskerne glade for ost - det er kun tre procent af befolkningern, der aldrig spiser ost.

Den mest solgte ost i Danmark er Danbo, som vi spiser 40.000 tons af årligt. Blåskimmel kommer på en andenplads, fulgt af Mozzarella. På en fjerdeplads finder vi Brie, mens Cheddar og Parmesan deler en femteplads....

Se mere af undersøgelsen af danskerne ostevaner ved at klikke her

Gyldne dråber i smukke flasker
Vild med gris: Grise-accessories, part 4
 

Kommentarer 1

Gæst - Michael Seeger Hanmann - søndag, 30. november 2014 17:32

Jeg er vild med ost, i det daglige er det den dejlige bløde Danske skæreost der beriger min hverdag, og det bliver til endog meget ost. I weekenden bliver der plads til flere forskellige oste, bla. Friskoste og oste af anden oprindelse end Dansk.
Jeg bliver aldrig træt af ost, det taler til flere sanser på en gang, herligt.

Jeg er vild med ost, i det daglige er det den dejlige bløde Danske skæreost der beriger min hverdag, og det bliver til endog meget ost. I weekenden bliver der plads til flere forskellige oste, bla. Friskoste og oste af anden oprindelse end Dansk. Jeg bliver aldrig træt af ost, det taler til flere sanser på en gang, herligt.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 17. september 2019