Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5
2 minutes reading time (471 words)

Castillo de Canena: Det flydende guldeventyr

Castillo de Canena

Verdens bedste ekstra jomfru olivenolie kommer fra den spanske producent Castillo de Canena. De vinder et hav af priser for deres kvalitetsolier, især deres Reserva Familiar-olivenolie af 100% Picual-oliven bliver fremhævet. Olien har netop modtaget den meget prestigefyldte "Mario Solinas Quality Award 2018" af The International Olive Council, som er den eneste internationale, uafhængige organisation indenfor oliven – og olivenolieproduktion.

Castillo de Canenas olivenlunde ligger i den spanske Jaén-provins, der har et unikt mikroklima i forhold til resten af Andalusien, som er verdens største olivenproducerende område. Den stigende interesse for spansk gastronomi har sat ekstra fokus på kvalitet i et område som Andalusien, der ellers tidligere har været mere kendt for kvantitet end for kvalitet. I Jaén-provinsen er jorden særligt frugtbar, og her finder man en ny generation af producenter med høje standarder, blandt andre Castillo de Canena. De tilhører den nye eksklusive elite indenfor spansk ekstra jomfru olivenolie, selvom familievirksomheden faktisk har eksisteret siden 1780. Firmaet er opkaldt efter familiens borg i byen Canena, der er gået i arv fra generation til generation, og nu fører søskendeparret Francisco og Rosa Vañó traditionerne videre.

Vaño

Castillo 1 blog

Bringer internationale erfaringer med hjem
De to søskende er begge veluddannede og har haft gode karrierer i henholdsvis bankverdenen og som global marketingchef, og den internationale erfaring har de taget med over i familiefirmaet, som de i dag har ansvaret for. Siden de overtog ledelsen, har Francisco og Rosa Vañó haft kvalitet som parameter, og de er selv involveret i alle processer omkring deres ekstra jomfru olivenolier: Lige fra dyrkningen af træerne til udvælgelsen af oliverne, høsten, presningen og tapningen. Og ikke at forglemme: Design, salg og markedsføring, som foregår på et topprofessionelt, internationalt niveau.

Castillo 3 blog

Tradition og innovation skaber nyheder
Deres engagement og innovative tanker bærer frugt. De dyrker områdets traditionelle olivensort Picual og den mildere variant Arbequina fra Catalonien, men skaber samtidig fornyelse. De lancerede den første spanske biodynamiske ekstra jomfru olivenolie og har desuden skabt en egetræsrøget olivenolie, fremstillet af 100 procent Arbequina-oliven. Deres ”Primer Día”-olier, som er presset af årets første dags høst af henholdsvis Arbequina- og Picual-oliven, har også mange trofaste fans. Første dags pres har en koncentreret duft og sælges i smukke røde flasker, som er blevet et samlerobjekt, fordi etiketterne hvert år designes af en ny anerkendt spansk personlighed indenfor sports – eller underholdningsbranchen.

Castillo de Canena efteraar

Fremtiden er gylden
Den spanske stat har kåret Castillo de Canena som den bedste internationale fødevarevirksomhed i Spanien, og de markerer sig stærkt på det store verdensmarked for ekstra jomfru olivenolie. Deres Reserva Familiar-olivenolie af 100% Picual-oliven har også opnået det højest mulige antal point (99 ud af 99) i Flos Olei-guiden for 2018, i konkurrence mod cirka 500 andre olier fra over 30 olivenolieproducerende lande.
Så Castillo de Canenas fremtid ser ud til at være lige så gylden som de dråber, de presser!

Produktfotos taget af Benita Marcussen.

 

Trattoria L’Alba: Italiensk daggry i Holbergsgade
Rasmus Munk: Det nemme er ikke sjovt for mig!
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Already Registered? Login Here
Gæst
onsdag, 12. december 2018