Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5
1 minute reading time (200 words)

VIDUNDERLIGE VINCOTTO

Vincotto-1

Vincotto er kogt druemost, der oprindeligt blev brugt som krydderi i de syditalienske bønders landkøkken og til at helbrede en spirende forkølelse. I dag udgør Vincotto en spændende ingrediens i det kreative køkken, der også er nået til Barack Obamas middagsbord, og som kan bruges til både and og ananas....

Den syditalienske region Puglia er kendt for sin produktion af frugt og grønt, hvor årets mange solskinstimer er med til at skabe og forme produkter, der er sprængfyldte med smag og duft. Tænk bare på oliven, olivenolie, citroner og tomater. Og glem ikke vinen! Puglia er Italiens største producent af vin og er især kendt for vine baseret på druerne Primitivo, Negroamaro og Malvasia Nera.
I Lecce-området – der ligger helt nede ved den italienske støvlehæl - var det i gamle dage tradition, at bønderne gemte mosten fra druerne til madlavning, efter de havde presset druerne til de lokale vine. Mosten blev kaldt Vincotto, som direkte oversat betyder "kogt vin". For bønderne var det en dyrebar most, der blev brugt som krydderi i madlavningen. Og efterhånden har druemosten også fundet vej til de internationale køkkenchefers krydderihylder...

Læs hele min artikel om Vincotto fra magasinet Scandinavian Food & Drink nr. 1/2013 her

Mere Meaux!
Ruliano: Verdens bedste parmaskinke?
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Already Registered? Login Here
Gæst
tirsdag, 17. september 2019