Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Gantry 5

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Ekstra jomfru olivenolie - de gyldne dråber

Olivenolie2
Du har nok hørt, at olivenolie er sundt – og sundere end mange andre fedtstoffer. Men er en olivenolie til 25 kroner nede i din lokale discountbutik også et godt valg?

Her får du et par tips til, hvordan du kan aflæse, dufte og smage, om en olivenolie er af god eller dårlig kvalitet...

Læs mere
3 Kommentarer

En gris i fåreklæder

Mangalica

Kig lige en ekstra gang. Hvad ser du? En gris? Et får? En puddel?

Mangalica er en griserace, der stammer fra Ungarn, og som har en karakteristisk, ulden pels. Og faktisk er kødet både smagfuldt og mørt. Nu har danske forskere forsøgt at krydse både den ungarske Managlica-race og den iberiske svinerace med danske svin, og åbenbart med succes.
Men kan man bare det, uden at tage hensyn til grisenes naturlige miljø, fritgående opvækst og særlige foder, der normalt er med til at skabe kødes smag?

Læs mere
0 Kommentarer

Mæh....Manchego

Får-close-up

Manchego er en af verdens mest kendte spanske oste - og vel nærmest også den eneste kendte spanske ost i den brede offentlighed! Læs mere om den her...

Læs mere
0 Kommentarer

Svinsk lækker

Parma

Italienerne kan altså bare noget med lækre damer og skinker!

Salget af skiveskåret Parmaskinke boomer i Danmark. Men hvad gør den så speciel? Bliv klogere her!

Læs mere
0 Kommentarer

Undskyld, har du en Parmesan under jakken?

Parmesan

Ost er den foretrukne fødevare, når supermarkedstyve i Europa skal på rov.
Næsten fire procent af al ost i de europæiske forretninger bliver stjålet, hvorimod kun 2,4 procent af de stjålne madvarer er kød. Og i Italien er Parmesan den mest stjålne ost....

Læs mere
0 Kommentarer

Grana Padano - og de 4.350.000 ostehjul

GranaPadanoLussoQuotidiano

"Grana Padano. Den daglige luksus" står der i reklamen ovenfor. Og det er da også de færreste pasta-elskere, der spiser deres pasta uden reven Parmesanost - med mindre der er tale om en pastaret med fisk, naturligvis. Men er du mest til Grana Padano eller Parmigiano-Reggiano – og hvad er forskellen egentlig?

Læs mere
1 Kommentar

Ostens konge - En guide til Parmigiano Reggiano

Parmigiano-Reggiano-formatagliata

Parmigiano Reggiano betegnes ofte som "Ostens konge". I 2009 blev der produceret knap tre millioner parmesanhjul til en værdi af 870 millioner Euro, og det er da også en af Italiens mest kendte (og efterlignede) oste. Men den originale Parmigiano Reggiano skal leve op til en række strikse krav....

Læs mere
0 Kommentarer

De ultimative accessories til skinke-elskere

 Hund-med-skinke

En sækkepude formet som en parmaskinke, pølser af stof, en mortadella som hovedpude...
Hvad mere kunne man nogensinde drømme om, hvis man er i skinkebranchen?

Læs mere
0 Kommentarer

Kaffenørdens organiske skumteori i praksis

Kaffe

Morten Münchow er "hus-biolog" og tidligere kafferister hos Kontra Coffee i København. Desuden er han en kaffenørd, der går helt utrolig meget op i mælkeskum. Han er faktisk den første, der har forsket videnskabeligt i mælkeskum...

Læs mere
0 Kommentarer

Er du hastespiser eller pleaserspiser?

 MG 3298

Det er meget populært at inddele folk i typer. Nu kan man sågar også spise efter sin kvindetype!

Marie Steenberger, der er såkaldt ernæringsekspert, mener at kvinder kan være trøstespisere, overspisere, hastespisere, sukkerspisere eller pleaserspisere...

Læs mere
0 Kommentarer

Cinta Senese - den toscanske tradition

maialino

Den lille fine fyr her er på alle måder en gastronomisk gris. Cinta Senese-racen er en toscansk tradition og noget af det ypperligste, man kan finde i Italien, når man taler grisekød.

Læs mere
0 Kommentarer