Campania Felix

Agrozootecnica Marchesa SRL
 
Lige nord for Napoli ligger et særligt sted, hvor familien Parente i mere end et århundrede har drevet landbrug og holdt vandbøfler. Campania Felix hedder stedet, som i dag laver noget af det absolut bedste bøffelmælksmozzarella på markedet.

Denne specifikke mozzarella fra regionen Campania er tildelt det europæiske DOP-mærke, der beskytter og bevarer særlige produkters tilknytning til geografisk oprindelse.

Siden 1981 har der yderligere eksisteret det italienske konsortium for Mozzarella di Bufala Campana DOP, som varetager opretholdelsen af traditioner, kvalitet og eksistens.

Fra mælk til mozzarella

I 1919 fik en initiativrig ung mand ved navn Enrico Parente den geniale idé at oprette et lille mejeri for at omdanne den mælk, man hidtil bare havde solgt, til ost i stedet. Dette blev et vendepunkt for familien Parente, og det der skulle komme til at hedde Campania Felix. Her fra af blev missionen at lave den bedst mulige bøffelmælksmozzarella, og for at lave den skal man bruge den bedste mælk, og det var præcist, hvad familien havde i forvejen.

Dyr der lever godt, leverer godt

Ud fra parolen "dyr, der lever godt, leverer godt" er samtlige 200 hektar landbrugsjord dedikeret til Felix’ vandbøfler, og hele jorden anvendes til foder gennem et stort, nøje udtænkt cirkulært system, der giver en stor nok mængde foder af højeste kvalitet til fuldt ud at opfylde dyrenes behov.

Vandbøflerne menes at være kommet til Italien helt tilbage i det 10. århundrede så langvejs fra som Indien. Med tiden fik italienerne øjnene op for bøflernes mælk, som bl.a. er mere fedt- og kalciumholdigt samt proteinrigt end almindelig komælk.

Bøffelmælk er bedst

Resultatet er et produkt af tårnhøj kvalitet, fra dyr der lever godt og som fodres naturligt og ikke tvinges til at producere mælk for enhver pris. Mælk produceret under disse forhold er den absolut bedste, som kan opnås, og derfor smager bøffelmælksmozzarella fra Campania Felix så godt.

Smagen er sødmefuld og har fine animalske noter - det man også kender som de lidt "staldede" nuancer - på den gode måde altså. Bl.a. pga. disse smagsnuancer betragtes bøffelmælksmozzarella da også som en finere og bedre ost end den mere almindelige Fior di Latte, mozzarella lavet på komælk.

Campania Felix' produkter