Salumificio Lovison

Friske salsicce fra Friuli

Fjerde generation af familien Lovison driver i dag firmaet, der blev grundlagt i 1903.

 

 

 

Familiefirmaet Salumificio Lovison drives i dag af 4. generation af familien siden grundlæggelsen i 1903, men man holder fast i mange af de gamle metoder, og det traditionelle håndværk består, når det kommer til at producere deres fantastiske varianter af salsiccia, salami og sopressa.

Respekt for omgivelser, traditionerne og håndværket

Hos Lovison har man altid haft den største respekt for de naturlige omgivelser samt de håndværksmæssige traditioner, der er givet videre gennem generationer, og det gennemsyrer hele driften. Alt kød er lokalt fra Friuli Venezia Giulia-regionen og kommer max 20 km fra produktionsstedet, så det kan behandles inden for to timer efter slagtning. Et mantra de aldrig afviger fra. Dyrene fodres ydermere udelukkende efter fastsatte velfærdsregler med korn og grønt fra markerne, og Lovison holder stadig de gamle traditioner i hævd, så det meste af produktionen foregår fortsat i hånden.

Højeste kvalitet af salsiccia

Lovisons tårnhøje kvalitet skyldes de fremragende råvarer, de gamle traditioner og det ægte håndværk. Deres salsicce er lavet af det bedste kød fra de bedste lokale grise, som stoppes og bindes i hånden, hvorefter de krydres og lufttørres nænsomt i 12 timer i Lovisons modningskamre.

Resultatet er en mellemgrovhakket, kødfuld, klassisk italiensk salsiccia, der findes i seks varianter: naturel, chili, hvidløg, salvie, fennikel og trøffel.

Friulis særlige mikroklima

Friuli-regionen i det nordøstlige Italien er kendt som lidt af et charcuteri-mekka. Det er bl.a. herfra, at den berømte San Daniele-skinke stammer fra, men det er også her, at Lovison har opdrættet grise og produceret pølser af højeste kvalitet siden 1903.

Alt kød kommer fra lokale dyrebesætninger fra regionen og bearbejdes inden for to timer efter slagtning, så råvarerne er så friske som overhovedet muligt. Dyrene fodres med korn og grønt fra de lokale marker, og området omkring floden Tagliamento er i besiddelse af et unikt mikroklima, hvor den kølige bjergluft blandes med havbrisen, og det giver optimale forhold til lufttørring af skinke og pølser.

Salumificio Lovisons produkter