Embutidos Alejandro

Den spanske chorizokonge og de mange drenge med samme navn
 
En oldefar, der lavede chorizo i hånden. Fritgående grise. Spansk familietradition. Og en masse drengebørn ved navn Alejandro. Det er ingredienserne i historien om Embutidos Alejandro.
 

Familiefirmaet Embutidos Alejandro håndværksfremstiller chorizo uden farve- og tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Og det kan smages. Der er pølser for enhver smag - milde, stærke, runde, lange, tykke, tynde, friske og lufttørrede. Fælles for dem alle er sansen for kvalitet og tradition.

Historien om Embutidos Alejandro starter med en lille slagterbutik i byen Logroño i den spanske region Rioja for flere generationer siden. Dengang var det der "bare" tale om en slagter ved navn Alejandro - som alle familiens førstefødte sønner sidenhen også er blevet døbt.

I 1987 tog tredje generations førstefødte - Alejandro Rituerto - sammen med sine brødre firmaet til det vi kender det som i dag: Embutidos Alejandro. En professionel, veldrevet virksomhed med fokus på håndværk og tradition. Men selvom Alejandro Rituerto er grundlægger af en succesfuld virksomhed med kunder over hele verden, insisterer han på, at han blot er chorizero. Og det er han til fingerspidserne - han er selv en del af alle processerne og kan ofte ses på markerne sammen med de grise, som er grundlaget for virksomhedens produkter.

Smag og velvære

Sabor y salud - sådan lyder mantraet hos Embutidos Alejandro.

"Smag og velvære" kunne man oversætte det til, og det er et mantra, som Alejandros produkter til fulde lever op til. Det er rene råvarer og store smage baseret på en tilgang, hvor enkelthed, tradition og naturlighed er kodeordene.

Fritgående lokale grise

Grisene går frit og fodres med friske grøntsager og hvede. Embutidos Alejandro beskæftiger en person, der udelukkende skal sikre, at kødet er af den helt rigtige kvalitet. De har både deres egne grisebestand samt faste aftaler med nogle få udvalgte lokale svineopdrættere inden for en lille radius fra Embutidos Alejandro.

Sporbarheden er et vigtigt element i Alejandros filosofi, og kun de bedste grise udvælges allerede ved fødslen, hvorefter deres udvikling følges nøje, indtil de bliver slagtet, når de er 8-9 måneder og vejer omkring 140 kilo. Hele grisen bliver bliver brugt, ikke blot de dele, der skal bruges til at fremstille pølserne, så selvom at grisene ultimativt må lade livet, er deres velbefindende alfa omega for Alejandro, der også selv tilbringer meget tid i marken med sine dyr.

Udvalgte produkter fra Alejandro